Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bülent Tüfenkci, Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasını değerlendirdi

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        İranlı işadamı Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanması, Meclis kulislerine ve genel kurul çalışmasına da damgasını vurdu. Kulislerde, Zarrab’ın olası bir ceza indirimi pazarlığı için yeni bilgiler verebileceği konuşulurken, hükümet üyelerinden Zarrab ile ilgili ilginç yorumlar geldi.

        Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Zarrab hakkında Türkiye’de takipsizlik kararı verilirken, işadamı olarak ödül de aldığını anımsatan gazetecilerin, ABD’deki gözaltı kararını nasıl değerlendirdiği soruları üzerine, “Tabii bir ülkede suç olmayan diğer ülkede suç olabiliyor. Amerika, İran ile ticareti suç kapsamında kabul ediyor. Demek ki, Türkiye’deki faaliyetlerinde bir suç unsuru görülmedi” dedi.

        Tüfenkci, ABD’nin İran ile anlaşma noktasına geldiğini, bu arada Zarrab’ın ortağının İran’da idamla yargılandığını anımsatan gazetecilere, “İlginç şeyler oluyor” demekle yetindi.

        TBMM Genel Kurulu’nda söz alan muhalefet milletvekilleri de konuyu gündeme taşırken Meclis’in 4 bakan ile ilgili soruşturmayı kapatmasını eleştirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ