Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Mehmet Bekaroğlu: Engellilere yönelik bir düzenleme getirilmeli

        CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Torba Tasarı'ya engellilere yönelik bir düzenleme getirilmeli, yardımlarda hane halkı kriteri yerine engellinin gelirine bakılmalı." dedi.

        Bekaroğlu, beraberinde engelli vatandaşlarla parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

        Genel Kurul'da görüşülen Torba Tasarı'yla, 65 yaş ve üzeri aylık alanlarla ilgili yasada değişiklik yapıldığını anımsatan Bekaroğlu, aynı yasada engellilerin de maaşlarıyla ilgili düzenleme bulunduğunu belirtti.

        Bekaroğlu, Torba Tasarı'da yaşlılara tanınacak hakkın engellilere de tanınmasını istedi.

        Bir ülkede devletin, vatandaşlarının kimseye ihtiyaç duymadan yaşamlarını devam ettirecek çalışma ortamı sağlaması gerektiğini vurgulayan Bekaroğlu, "Yaşlılık, engellilik veya başka nedenle iş bulamıyorsa o insan, insanca yaşayacağı gelire kavuşması en doğal hakkıdır. Yardım, lütuf değil." diye konuştu.

        Bekaroğlu, 65 yaşını dolduranların ve engellilerin birer birey olduğuna işaret ederek, bu kişilere çok az yardım yapıldığını, bu yardımın, bütün aile gelirleri hesaplanarak verildiğini, sadece bu kişilerin kendi gelirlerinin hesaplanarak, asgari ücretin yarısının ölçü alınması talebinde bulundu.

        Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Turan Hançerli, 2013'te yapılan değişiklikle 2022 Sayılı Yasa'da büyük bir yanlışlık yapıldığını, onbinlerce engellinin maaşının kesildiğini, ödenen maaşların faiziyle geri alındığını belirtti.

        Hançerli, 2013'te yapılan kanun değişikliğiyle getirilen hane halkı kriterinin kaldırılması için mücadele eden, 171 engelli sivil toplum kuruluşu olduklarını anlattı.

        Genel Kurul'da tasarının görüşmelerinde verilecek önergeyle, sadece engellinin gelirine bakılması kriterinin getirilebileceğini işaret eden Hançerli, bu yapıldığında yüzbinlerce kişinin hayır duasının alınacağını, hak ihlaline son verileceğini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ