Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Sancaktepe’ye gençlik ödülü ikinci oldu

        Sancaktepe Belediyesi, bu yıl hayata geçirdiği ‘Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik” projesi ile, Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda ödül aldı. Ödülü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden alan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Projemiz; milli ve manevi değerlerine bağlı yeni bir gençliğin adıdır” dedi

        Sancaktepe Belediyesi tarafından bu yıl hayata geçirilen “Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik” projesi, bu yıl 5’incisi düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda Türkiye genelinde ikinci oldu. İkincilik ödülünü Belediye Başkanı İsmail Erdem Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca, 13-14 Nisan 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda bu yıl ‘Gençlik ve Belediye’ konusu işlendi. Yerel Yönetimler Gençlik ve Belediye konulu yarışmada dereceye giren belediyelere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ödülleri takdim edildi. Sancaktepe Belediyesi de yarışmada ‘Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik’ temalı proje ile Türkiye genelinde ikinci olma başarısı gösterdi. Törende Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı.

        (Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik’ standını ziyaret ederek, Başkan İsmail Erdem ile birlikte ebru çalışması yaptı.)

        ‘ŞEHİR İDARESİ DEVLET İDARESİ GİBİDİR’

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Şehrin bütün işlevselliğini yansıtan kent konseyleri kurmak, onlarla istişarelerde bulunmak ve böylece şehrin işlevsel bütünlüğünü sağlamak hepimizin görevidir. Şehirlerimizde mimariyi her yönüyle göz önünde bulundurmak, mekâna yansıyan bir estetik oluşturmak bizim görevimizdir. Şehir idaresi aynen devlet idaresi gibidir. Ancak ve ancak ehliyetle, liyakatla taçlanır” dedi.

        ‘YENİ BİR GENÇLİĞİN ADIDIR’

        Ödülü değerlendiren Sancaktep Belediye Başkanı İsmail Erdem ise, Türkiye genelinde sosyal sorumluluk alanında üçüncü bir ödül almanın onurunu ve gurunu yaşadığını belirtti. Başkan İsmail Erdem, “Bir yıldır yoğun çalışmalarımız neticesinde hayata geçirdiğimiz projemiz; medeniyetimizin yeniden ihyasında görev alacak ‘milli’ ve ‘manevi’ değerlerine bağlı yeni bir gençliğin adıdır” dedi.

        ‘HER ALANDA HİZMETİ AMAÇ EDİNDİK’

        Çalışmalarında hayatın her alanında hizmeti amaç edindiklerini vurgulayan Başkan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlklerin belediyesi olarak, bugüne dek daima daha yeniyi ve iyiyi aradık. Belediyeciliği sadece altyapı ve üstyapı yatırımlarından ibaret görmeden, hayatın her alanında hizmet vermeyi amaç edindik. Eğitim, bu amacımızın başaktörü olarak büyük bir önem arz ediyor. Başbakanımız tarafından aldığımız ödül ‘Yerli, Milli ve Şuurlu Gençlik’ projesinde hayata geçirdiğimiz ‘Sancaktepe Eğitim Modelimizde’ bizlerle birlikte yürüyen eğitimcilerimize, evlatlarımıza ve görev alan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ