Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta el yapımı patlayıcıyı lavaboya tuzaklamışlar
        1

        Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonda bir evin lavabo ve kolonlarına tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar imha edildi, Bingöl'de de bir sığınak ve toprağa gömülü çok sayıda mühimmat bulundu.

        2

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı harekat komutasındaki Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce

        3

        19 Nisan'da Bingöl'ün Ortaçanak köyü Göltepesi bölgesinde "Şehit Geçici Köy Korucusu Mehmet Çintay-3" adı verilen operasyon düzenlendi.

        4

        Operasyonda bir sığınak ile yakınlarında toprağa gömülü 3 jelikan bidonda mühimmat, teçhizat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

        5

        Mühimmat ve teçhizatlar arasında 3 bin 970 PKMS fişeği, 7 el bombası, 5,56 milimetre çapında 81 fişek, 20 milimetre çapında 2 mermi,

        6

        9 RPG-7 mühimmatı, 8 RPG-7 sevk fişeği, bir kütüklük, 30 uyku tulumu, 16 sırt çantası, 15 terörist kıyafeti, bir büyük telsiz, 30 panço, bir el telsizi ve şarj cihazı bulunuyor.

        7

        Ayrıca, el yapımı patlayıcılarda kullanılan 35'i elektrikli 42 fünye, bir kilogram C-4 patlayıcı, 30 büyük pil ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

        8

        Öte yandan, Şırnak’ta bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan operasyon sürüyor.

        9

        Operasyon sırasında bir evde yapılan aramada şarapnel etkisi oluşturmak için lavabo taşı ve kolonlara tuzaklanmış, mutfak tüpüyle güçlendirilmiş el yapımı patlayıcılar bulundu. Patlayıcılar, kontrollü olarak imha edildi.