Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayıp çocuklar nefes kesen operasyonla kurtarıldı

        Hükümlü ve cezaevi firarisi bir kişinin İstanbul'dan kaçırdığı ve alıkoyduğu iddia edilen 5 lise öğrencisi Muğla'da bulundu. Düzenlenen operasyonda Hüseyin E. gözaltına alındı. Hüseyin E.'nin sahte pasaport hazırlattığı çocuklarla birlikte yurtdışına kaçmayı planladığı öğrenildi.

        Alınan bilgiye göre, kayınvalidesini öldürdüğü için cinayetten hüküm giyen ve cezaevinden firar eden 39 yaşındaki Hüseyin E, Anadolu Lisesi'nde okuyan kızı C.E. (16) akrabası A.S.E ve onların arkadaşları H.G. (17), E.N.Ç. (16), E.E. (16) ile Sultangazi'de irtibata geçti.

        H.E. ile görüşen çocuklardan haber alamayan aileleri durumu polise bildirdi.

        İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü'nde kurulan özel bir ekip Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'daki güvenlik kameralarını inceleyerek, çocukların hükümlü Hüseyin E. ile Muğla'ya gittiğini tespit etti.

        Muğla'da bir emlakçının güvenlik kamera kayıtlarını inceledikten sonra Turgutreis Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Turgutreis Mahallesi'ndeki bir pansiyona düzenlediği operasyonda Hüseyin E'yi gözaltına alırken, 5 lise öğrencisini ailelerine teslim etmek üzere gözetim altına aldı.

        SAHTE PASAPORT İLE ÇOCUKLARI YURTDIŞINA ÇIKARMAYA ÇALIŞMIŞ

        Gözaltına alınarak Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen cezaevi firarisi Hüseyin E'nin üzerinden sahte kimlik çıktı. Polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu, Hüseyin E'nin çocukları kandırarak ailelerinden yaklaşık 20 bin liralık ziynet eşyası aldırttığı tespit edildi.

        Öte yandan, pansiyonu 3 aylığına kiraladığı öğrenilen şüphelinin, çocuklara sahte pasaport hazırlatarak yurt dışına çıkmayı planladığı iddia edildi. Kurtarılan çocukların ailelerinin Muğla'ya hareket ettikleri, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

        ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İstanbul'daki cezaevinden firar eden ve Bodrum'da ikisi kendisinin beş çocukla yakalanan cinayet hükümlüsü Hüseyin E., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kendisini görüntüleyen basın mensuplarının, yanında bulunan çocukları kaçırıp kaçırmadığın sorması üzerine, "Ben çocuk kaçırmadım" yanıtı verdi.

        Hüseyin E.'nin yanındaki çocukların ise bu sabah Bodrum'a gelen ailelerine teslim edildiği belirtildi.

        ÇOCUKLARI 'TATİLE' GÖTÜRMÜŞ

        İstanbul'daki cezaevinden firar eden ve Bodrum'da ikisi kendinin beş çocukla yakalanan cinayet hükümlüsü Hüseyin E.'nin ifadesinde çocukları tatile götürdüğünü söylediği öğrenildi. Hüseyin E.'nin ifadesinde, "İstanbul'daydık. Aralarında benim de çocuklarım olan kişiler ve arkadaşlarının aileleri ile sorunları vardı. Yıllarca tatil yüzü görmemişler. Ben de daha önce iki- üç kez Turgutreis'e gelerek çalıştım ve tatil yaptım. Yani Bodrum'u biliyorum. Bu nedenle onları tatil amaçlı getirdim. Bir hafta on gün tatil yapıp, geri dönüp evlerine gönderecektim. Ben de teslim olacaktım. Çocuklara sorun farklı bir şey söylemezler. Çünkü öyle bir durum yok" dediği belirtildi.

        TUTUKLANDI

        İstanbul'daki cezaevinden firar eden, Bodrum'da kayıp olarak aranan biri kendinin 5 çocukla yakalanan cinayet hükümlüsü Hüseyin E., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Tutuklanan Hüseyin E., İstanbul'a gönderildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ