Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Üniversiteli Feride Büşra Taşlı'nın ölümüyle ilgili Suadiye Sahil Yolu'nda keşif yapıldı

        Onur ŞAHANOĞLU / İSTANBUL

        İstanbul Kadıköy Suadiye Sahil Yolu'nda, üniversiteli Feride Büşra Taşlı'nın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili olay yerinde keşif yapıldı. Keşif öncesi konuşan baba Erol Taşlı, "Amacımız, bir daha böyle olaylar yaşanmasın ve başka Büşralar ölmesin" dedi.

        İstanbul Kadıköy Suadiye Sahil Yolu'nda, üniversiteli Feride Büşra Taşlı'nın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili olay yerinde keşif yapıldı. Dün saat 14.00 sıralarında olay yerine gelen mahkeme hakimi ve bilirkişi, kazanın nasıl meydana geldiğini anlatan görgü tanıklarını dinledi. Yapılan keşfin ardından görgü tanıklarının anlattıkları tutanağa geçirildi.

        Yapılan keşfin ardından heyet olay yerinden ayrılırken, baba Erol Taşlı, "Kızımın vefat ettiği yerdeyiz. Bu acıları tekrar yaşamak bize çok zor geliyor. Ama tabi kızımın arkasındayız. Mahkemeye güveniyoruz. Bugün de burada keşif yapıldı. Daha önce savcılık soruşturması sırasında bir bilirkişi raporu hazırlanmıştı. Orada, sürücünün asli kusurlu, yayanın ise kusursuz olduğu belirtilmişti. Buna karşı taraf itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine de davanın görüldüğü mahkeme ilk celsede keşif kararı aldı ve bugün de keşif yapıldı. Zaten kamera kayıtlarında kızımın yaya geçidinde olduğu görünüyor" dedi. Kaza gününden beri işe gidemediğini söyleyen acılı aba, "Ailem kötü, çocuklarım kötü durumda, Psikolojik tedavi alıyoruz. Hala atlatamadık bu acı olayı. Allah kimsenin başına vermesin böyle bir şeyi. Yavrum her gün hiç aklımızdan çıkmıyor. Onun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve iyi bir sonuç çıkmasını istiyoruz. Amacımız, bir daha böyle kazalar yaşanmasın ve başka Büşra'lar ölmesin" diye konuştu.

        Avukat Efkan Bolaç da, "Biz, Mayıs ayı içerisinde bu davanın bitirileceğini düşünüyoruz. Şu andaki veriler ve bulgular bizim açımızdan bilinçli taksirin var olduğunu gösteriyor. Ama biz olası kastla ilgili değerlendirme yapmıştık. Bu değerlendirme ağır ceza mahkemesi tarafından yerinde görülmedi ve bilinçli taksir olarak devam etme konusunda dosya asliye ceza mahkemesine geri gönderildi. Bizim yapacağımız şey de davanın sonlanmasını sağlamak. Bugün tanıklar da dinlendi. Şimdi 5 Mayıs'a bilirkişi raporunun yetişmesini bekleyeceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ