Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Çekmeköy'de anaokulunda dayak iddiası

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        Gittiği anaokulunda diğer çocuklar tarafından öğretmenlerin kontrolünde dövülen M.A.'nın annesi N.A. okul ve öğretmen hakkında polise ve savcılığa olayla ilgili şikayet dilekçesi verdi. Anne N.A. anaokulunda yaşananları şu sözlerle anlattı: ''Benim oğlumu döven çocuklar akşam annelerine okulda bir çocuğu dövdük diye anlatmışlar. Bir çocuğun velisi pazartesi günü okula gidip, diğer velilere sormuş böyle bir şey var mı diye. Kameraya bakmak istediğinde bilgisayar çalışmıyor demişler, ama o işin peşini bırakmamış. Bilgisayardan anlayan bir teknisyen bulmuş ve kamera kayıtlarını izlemiş. Bütün yaşananları görünce bu çocuğun velisi kim onunla konuşmak istiyorum demiş ve olay ortaya çıkmış.''

        CEZALANDIRMAK İÇİN DİĞER ÇOCUKLARA DÖVDÜRÜYORLAR İDDİASI

        Çocuğunun yaklaşık 1 aydır anaokuluna gittiğini belirten anne N.A., "Benim oğlum 3,5 yaşında, okulda yaş gruplarına göre çocukları 3 sınıfa ayırmışlar. 70-80 çocuk var. Benim çocuğumu öğretmenler cezanlandırmak için 6 yaş grubundaki çocukların sınıfına götürüp orada diğer çocuklara dövdürüyorlar. Çocuklar neden onu dövüyoruz deyince de o suç işledi cezalandırmamız lazım demişler. Öğretmenler sınıfa getirip bu çocuğu dövün dediği zaman diğer çocuklarında aklı ermiyor, onlar da vuruyorlar" dedi.

        OKULA GİTMEK İSTEMİYORDU

        Çocuğunun dayak yemesi için başka bir sınıfa götürüldüğünü iddia eden N.A. "Çocuğumun sırtında diş izi vardı. Dün sabah çocuğumu okula hazırlarken 'anne ben okula gitmek istemiyorum. Tuba beni dövüyor' dedi. Ben de öğretmenine söylerim Tuba'ya sahip çıkar kimse sana dokunamaz demiştim. Ama sonra öğrendim ki benim çocuğum Özlem isimli bir öğretmen tarafından dayak yesin diye büyük çocukların olduğu Tuba isimli öğretmenin sınıfına götürülüyor'' açıklamasını yaptı.

        YAŞANANLARI İZLEYİNCE KANIM DONDU

        Kamera kayıtları ortaya çıkınca okula acil olarak çağrıldığını söyleyen anne, "Ben okula gidince ne olduğunu sordum bana abartılacak bir şey yok sadece öğretmeni hafifçe itelemiş dediler. Bunu gören bir çocuğun da ailesine anlatması üzerine velinin olayı abarttığını söylediler. Ben kamera kayıtlarını izlemek istediğimi söyleyince öğretmenler bilgisayarda sorun var dediler. Ben orada beklerken okula 2 veli geldi. Onlar kendi aralarında konuşuyorlardı. Ben onlarla konuşurken onlarda kamera görüntüsü olduğunu öğrendim ve o zaman yaşananları izledim, kanım dondu. Çocuğumu o okuldan aldım, polise gittik şikayetçi olduk. Kurum ve öğretmenlerden ayrı ayrı şikayetçi olduk" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ