Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA: Adana'da öldürülen Özgecan Arslan'ın katili konuştu

        Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde dün gece Doğukan Hüküm (34), kızkardeşi Özgecan Arslan (25) ile kocası Bekir Arslan'ı, 2 yaşındaki kızları Merve Arslan'ın ve Özgecan Arslan'ın kız kardeşi Özlem Hüküm'ün yanında tabanca ile vurarak öldürdü. Zanlı Doğukan Hüküm, adliyeye sevk edilirken, "Onuruyla yaşamasını bilmeyen ölmesini bilecek pişman değilim" dedi.

        Olaydan sonra 2 yaşındaki Merve'yi komşuları alırken, yakalanan zanlı emniyette sorguya alındı. Karı kocanın cenazesi ise otopsi yapılması için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Otopsisi tamamlanan cenazelerden önce Bekir Arslan'ın cenazesi yakınları tarafından gözyaşları içinde alındı.

        Özgecan Arslan'ın babası Hasan Arslan morgda gözyaşlarını tutamadı. Baba Arslan torunu 2 yaşındaki Merve Arslan'a sarılarak acısını dindirmeye çalıştı. Daha sonra cenaze alınıp Asri Mezarlığı morguna götürüldü.

        Bekir Arslan'ın cenazesi saat 16.30'da kargo uçağıyla Antalya'ya götürülüp toprağa verilecek.

        Bekir Arslan'ın cenazesinin alınmasının ardından Özgecan Arslan'ın cenazesi için yakınları çağrıldı. Morga gelen Arslan'ın yakınları feryat edip gözyaşlarına boğuldu. Cenazenin alınması sırasında adli tıp bekleme salonundaki Özgecan Arslan'ın kız kardeşi Özlem Hüküm, pencereye gelerek burada feryat etti. Hüküm'ü yakınları zor sakinleştirdi. Özlem Hüküm, "Ablam seni kurtaramadım, beni öldürseydin, vay Özgecan vay" diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Özlem Hüküm, morgdan çıkan cenaze aracının arkasından da bir süre ağıt yakarak gidip ölmek istediğini söyledi. Cenaze toprağa verilmek üzere Akkapı Mezarlığı'na götürüldü.

        Bu arada, emniyette yapılan sorgulamada Doğukan Hüküm'ün eniştesinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu bu nedenle kız kardeşinin onu terk edip kız kardeşinin yanına geldiğini, kendisinin de 2003 yılında cinayet işlemekten cezaevine girdiğini, 1 ay önce tahliye olduğunu, kardeşinin eşinden ayrı olduğunu öğrenince barıştırmak istediğini ancak evde eniştesinin kız kardeşine hakaret ettiğini, bu nedenle çıkan kavgada hem kız kardeşini hem de eniştesini öldürdüğünü, olayın namus meselesi olduğunu söylediği öğrenildi.

        Zanlının sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

        SON PAYLAŞIMI BU OLDU

        Özgecan Arslan'ın Facebook hesabından ölümle ilgili paylaşımlarda bulunduğu görüldü.

        Arslan'ın "Yağmurlar düşünce tenime her damlayı sen sanıp ıslanmayı aşk bildim ve biliyor musun gölgeni bile çok özledim. Eğer öldüğümü duyar da titreyip üşürsen koşarak mezarıma gel toprağı biraz arala tahtalarımı sök ve yak. Seni bir süre daha ısıtabilirim. Söylenecek o kadar şey varken ben susuyorum çünkü ne söylersen söyle bazıları anlamaz biliyorum. Duydum ki bir başkasının elini tutuyormuşsun bilirsin ben bela okumam Allah selanı versin" paylaşımında bulunduğu görüldü.

        Özgecan Arslan'ı ve eşini öldüren ağabeyi Doğukan Hüküm'ün emniyetteki sorgusu da devam ediyor. Doğukan Hüküm'ün polise ilk ifadesinde "Namus meselesi yüzünden öldürdüm" dediği öğrenildi.

        "KARDEŞİME HAKARET EDİNCE VURDUM"

        Gözaltındaki katil zanlısı Doğukan Hüküm'ün ilk sorgusunda kardeşi ile eniştesini barıştırmak için bir araya getirdiğini, sorunların konuşulduğu sırada eniştesinin kardeşine hakaret ettiğini, bu yüzden sinirlerine hakim olamayarak onları vurduğunu söylediği öğrenildi.

        "ONURUYLA YAŞAMASINA BİLMEYEN..."

        Adana'da kız kardeşi ve eniştesini 2 yaşındaki yeğeninin yanında öldüren zanlı Doğukan Hüküm, adliyeye sevk edilirken, "Onuruyla yaşamasını bilmeyen ölmesini bilecek pişman değilim" dedi.

        Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde dün gece Doğukan Hüküm (34) kız kardeşi Özgecan Arslan (25) ile kocası Bekir Arslan, 2 yaşındaki kızları Merve Arslan'nın ve Özgecan Arslan'ın kız kardeşi Özlem Hüküm'ün yanında tabanca ile vurarak öldürdü.

        Olaydan sonra polis Doğukan Arslan'ı yakalayarak sorgulamak üzere emniyete götürdü. Sorgusu tamamlanan zanlı önce sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Zanlı burada basın mensuplarının "Kız kardeşini neden öldürdün" sorusun üzerine, "Ben cezaevinden çıkacağım diye formalite evlilik yapılmış. O kişi kocası değilmiş bana akşam bunları söyledi. Bende bunları duyunca kendime yediremedim, ikisini de öldürdüm. Pişman değilim, onurun pişmanlığı olmaz. Onuruyla yaşamasını bilmeyen ölmesini bilecek. Namus meselesi" diye yanıt verdi.

        Ayrıca zanlı Doğukan Hüküm, kız kardeşiyle eniştesinin barışmak için bir araya gelmediğini söyledi. Zanlı daha sonra adliyeye götürüldü.

        İHA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ