Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hatay şehidi Alper Al Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı

        Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında, sahil güvenlik ekiplerinin "can salı" adı verilen botta inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada şehit olan sözleşmeli motorcu er Alper Al, memleketi Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde toprağa verildi.

        Şehit Al'ın (23) Türk bayrağına sarılı naaşı, askerler tarafından sabah saatlerinde Şalpazarı Devlet Hastanesi morgundan alınıp, ilçenin Üzümözü Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

        Şehidin cenazesi, ailesinden helallik alındıktan sonra ilçe merkezindeki Hürriyet Meydanı'nda yer alan Şalpazarı Merkez Camisi bitişiğindeki Atatürk İlkokulu önüne getirildi.

        Burada düzenlenen törene, şehit Alper Al'ın annesi Kezban, babası Mehmet, Jandarma Yüzbaşı Onur Al'ın da aralarında bulunduğu 3 erkek kardeşi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, polis ve askeri erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

        Törende, saygı duruşunda bulunulması sonrası şehidin öz geçmişi okundu. Okulun bahçesinde İl Müftüsü Keramettin Demir tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehidin naaşı askerlerce bir süre omuzlarda taşındı.

        İlçe merkezi ve tören alanını dev Türk bayraklarıyla donatan katılımcıların "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" şeklindeki sloganları ve tekbirler eşliğinde askerlerce top arabasına konularak Üzümözü Mahallesi'ne götürülen Al'ın cenazesi, buradaki aile mezarlığına defnedildi.

        Törende şehidin annesi Kezban, babası Mehmet, dedesi Ali Sait Al ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Bu sırada şehidin kardeşi Yüzbaşı Onur Al, annesini Kezban Al'ın koluna girip, "Dik dur, ağlama" diyerek teselli etmeye çalıştı.

        Şehit torununun tabutu başında gözyaşı döken dede Ali Sait Al da "Şehit Alper Al ailemizin 7'nci şehidi. Vatan sağ olsun." dedi.

        Bekar olduğu ve 4,5 ay önce göreve başladığı belirtilen şehit Alper Al, Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında bir balıkçının, "can salı" adı verilen botta 2 kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine giden sahil güvenlik ekiplerinin botta inceleme yapmaya çalıştığı sırada meydana gelen patlamada şehit olmuş, olayda bir balıkçı da yaralanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ