Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mustafa Kaya 6 yıl önce Mardin'de kaybolan kızı Ceylan Kaya için Babalar Günü'nde gözyaşı döküyor

        Mardin'inDerik İlçesi'nde yaşayan işçi emeklisi 62 yaşındaki Mustafa Kaya, 6 yıl önce 23 yaşındayken rahatsızlığı için hastaneye giden ve bir daha hiç haber alamadığı kızı Ceylan Kaya'nın bulunması için devlet yetkililerinden yardım istedi.

        Mustafa Kaya, "Bayramları, anneler, babalar günlerini unuttuk" dedi.

        Mustafa Kaya, 2 Ağustos 2010 tarihinde rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gitmek üzere evden çıkan kızı Ceylan Kaya'dan bir daha haber alamadıklarını söyledi. Babalar Günü'nü kutlayamadığını söyleyen Kaya, gözyaşları içerisinde kızının bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere tüm devlet yetkililerinden yardım istedi.

        "HASTA OLDUĞUNU SÖYLEDİ, HASTANEYE GİTTİ. TAHLİL SONUÇLARI GEÇ ÇIKACAĞI İÇİN EVE DÖNDÜ. ÖĞLEDEN SONRA TEKRAR HASTANEYE GİTMEK İÇİN EVDEN ÇIKTI. GİDİŞ O GİDİŞ...."

        23 yaşındayken kaybolan ve 6 yıldır bulunamayan kızı Ceylan Kaya'nını izini bulmak için çalmadığı kapı kalmadığını belirten Musttafa Kaya, şunları anlattı:

        "02.08.2010 tarihinde benim kızım hasta olduğunu söyleyerek evimize yakın mesafede bulunan Derik Devlet Hastanesi'ne gitti. Yapılan muayeneden sonra istenilen tahlil sonuçlarının saat 13.30'da verilebileceği söylendiği için kızım eve dönmüştü. Nüfus cüzdanını da evde bırakıp, saat 13.30 sularında evden çıkarak tekrar hastaneye gitti. Gidiş o gidiş, bir daha eve gelmedi. Ne bir telefon, ne bir görüşme, kızımıza ulaşamadık. Kızımı bulabilmek için her tarafa başvurduk. Bir netice alamadık. Cumhurbaşkanlığı bize gönderdiği yazıda, 'Yazınızı Mardin Valiliği'ne havale ettik' dedi. Ama oradan da bir netice alamadık. O gün bu gündür, ne Babalar Günü ne Anneler Günü ne de bayram kutlar olduk. Kızım ortaokuldan terk, bize bir 'Alo' dese sevineceğiz. Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Meclis Başkanımız'a, Genelkurmay Başkanımız'a sesleniyorum; kızım öldüyse, cenazesini bulun, sağ ise nerde olduğunu bulun. Hastayım, dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

        Ceylan Kaya'nın annesi 63 yaşındaki Sevdet Kaya de Türkçe bilmediği için, gözyaşları arasında Kürtçe yaptığı konuşmada, "6 senedir kızım yok. Kızımız için müjdeli bir haber bekliyoruz. Kızımın kaybolmasından sonra bende kalp, şeker, tansiyon hastalığı oluştu. Kızım Ceylan, bir telefon aç kızım. Öldüğünü öğrenirsek bile mezarının olduğunu bileceğiz" diye konuştu.

        Ablasının kaybolduğunda 4 yaşında olan 10 yaşındaki kardeşi Armanç Kaya da ablasına yaptığı çağrıda eve dönmesini istedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ