Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması sona erdi

        Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında açılan davanın üçüncü duruşması, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

        Güvenlik gerekçesiyle Aksaray'a nakledilen dava öncesi, duruşmayı izlemeye gelenler, polis ekipleri tarafından üzerleri aranarak içeri alındı. Aksaray Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müştekinin yakınları ve taraf avukatları katıldı.

        Duruşmayı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da izledi. Tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Ahmet Şahbaz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

        Müşteki avukatlarından Murat Yılmaz, TÜBİTAK'a güvenmediklerini belirterek, "Halen bu durumdan endişeliyiz. Oradan doğru dürüst sonuç çıkacağına inanmıyoruz. Olumsuz bir sonuç çıkarsa o raporu düzenleyenler hakkında hukuku süreç başlatalım.

        TÜBİTAK sadece görüntüleri düzenlemeyecek, aynı zamanda yorum da yapacak. Sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz." diye konuştu. Sanık avukatı ise müşteki avukatlarının söylediklerini kabul etmediğini belirterek, "Müştekilerin hukuka, yargıya, TÜBİTAK'a güvenmemeleri yönündeki açıklamaları, mahkemeyi baskı altına alma çalışmalarıdır. Bilirkişi raporu beklensin." dedi.

        Mahkeme heyeti, sanığın SEGBİS ile duruşmaya katılmasının devamına, TÜBİTAK'ın bilirkişi raporunun beklenmesine yönelik karar vererek duruşmayı erteledi.

        DAVANIN GEÇMİŞİ

        Davayı gören Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'a, "Haksız tahrik altında adam öldürmek" ve "Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak" suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası vermişti.

        Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1. Ceza Dairesi ise kararı usulden bozmuştu. Daire, bazı tanıkların yargılama aşamasında dinlenmemesini, olayla ilgili temin edilen tüm görüntülerin mahkeme huzurunda izlenmesi gerekirken nerede izlendiği ve içeriği tutanaklardan anlaşılamayan görüntülerin hükme esas alınmasını bozma gerekçesi saymıştı.

        Yargıtay 5. Ceza Dairesi, sanık avukatlarının başvurusu doğrultusunda nakil talebini kabul etmiş ve davanın Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi kararlaştırılmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ