Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Askeri okullardaki 'şok mangası' nın perde arkası

        Murat GÜRGEN/ANKARA

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı FETÖ iddianamesinde, önceki yıllarda da gündeme gelen “askeri okullarda şok mangaları” iddiasının perde arkası aralandı.

        İddialar ilk olarak gündeme geldiğinde, “dindar” öğrencilerin askeri okullardan uzaklaştırılmasının hedeflendiği ileri sürülmüştü. İddianamede ise FETÖ’nün askeri okullarda hakimiyet kurduğu ve diğer öğrencileri okullardan ayrılmaya zorlandığı belirtildi.

        TBMM, mağdur askeri öğrencilerin şikayet dilekçelerini 2011’de değerlendirmeye aldı. TBMM Dilekçe Komisyonu, önce mağdur askeri öğrencilerle ailelerini, ardından suçlama yöneltilen subayları dinledi.

        BAKANLIĞIN YANITI: HİÇBİR HARBİYELİ ADAYINA KÖTÜ MUAMELE YAPILMADIĞI...

        2012 yılında yayımlanan komisyon raporunda, iddialarla ilgili görüş istediği Milli Savunma Bakanlığı’nın verdiği yanıt da yer aldı.

        Yanıtta Bakanlık şu ifadelere yer verdi:

        “Hiçbir Harbiyeli adayına gruplandırma yapılarak farklı bir eğitim verilmediği, günlük hizmet çizelgesinde belirtilen program dışına çıkılmadığı, öğrencilere kötü muamele yapılmadığı hususlarının yapılan tahkikat sonucunda anlaşıldığı...”

        'MALUM İZMİR SICAK BİR YER'

        Rapora göre, komisyonun hakkındaki eziyet suçlamaları nedeniyle dinlediği Üsteğmen Özkan Özgenç, “Şok mangası diye bir şey yok. Öğrenciler böyle şeyleri nasıl üretiyor, bilmiyorum. Okulda ayrıma tabi tutulma mümkün değil. Benimle ilgili niçin böyle iddialarda bulundular bilmiyorum” kar- şılığını verdi. Özgenç, “Öğrenci zorla litrelerce su içirilmekten bayılmış” iddiasına da “Böyle bir şey mümkün değil ama su içme konusunda çocuklara telkinde bulunuyoruz. Malum, İzmir sıcak bir yer” karşılığını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ