Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yüksekova ve Cizre nüfusu ne kadar? Cizre haritada nerede?

        Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen torba yasada yer alanCizre ve Yüksekova'nın il olması, meclisin onayıyla kabul edildi. Buna binaen, Hakkari ve Şırnak il olmaktan çıkarıldı. Bu konudaki tüm yaptırımlar ise İçişleri Bakanlığı'na devredildi. Bu kararın alınmasının ardından, vatandaşlar Yüksekova ve Cizre'nin nüfusu konusunda araştırma yapmaya başladı. İşte bu iki ilin nüfusu ile ilgili bilgiler.

        CİZRE'NİN NÜFUSU NE KADAR?

        İl olması kararlaştırılan Cizre'nin nüfusu, 2014 nüfus araştırmalarına göre toplam 132 bin 857 olarak tespit edilmiştir. Bu nüfus yoğunluğunun 19 bin 884'ü köyde ikamet ederken, 112 bin 973 kişilik kısımı ise ilçe merkezlerinde yer almaktadır. 65 bin 179 kadının yaşadığı Cizre'de 67 bin 678 erkek hayatını idame ettirmektedir.

        YÜKSEKOVA'NIN NÜFUSU NE KADAR?

        2014 TÜİK verilerine göre, il olması kararlaştırılan Yüksekova'nın nüfusu 117 bin 440 olarak belirlenmiştir. Bu nüfusun 68 bin 757 kişilik bölümü merkezde yaşarken, 48 bin 683 kırsal alanda ikamet etmektedir.

        ERCİŞ VE MİDYAT İÇİN DE SÖYLENTİ ÇIKMIŞTI

        Haziran ayının son haftasında, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yaptığı Erciş ve Midyat ilçelerinin il olması konusu geçmiş fakat sonrasında herhangi bir gelişme gerçekleşmemişti.

        Özellikle terörle mücadelede önemlikonumlarasahip olan Erciş nüfusunun 173 bin, Midyat nüfusunun ise 105 bin olduğu öğrenildi.

        CİZRE'NİN HARİTA ÜZERİNDEKİ KONUMU

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ