Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG lise kayıtları ne zaman? TEOG yerleştirme sonuçları! 2016-2017

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi(TEOG) yerleştirme sonuçları açıklandı. Şimdi lise kayıt maratonu başlıyor. TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla gidecekleri liseleri belli olan öğrenciler, "Lise kayıtları ne zaman başlıyor?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki 2016-2017 lise kayıtları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

        LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

        11 Ağustos'ta açıklanan TEOG tercih sonuçlarının ardından lise kayıt işlemleri başlıyor. Öğrenciler istemeleri halinde 15-19 Ağustos, 22-26 Ağustos, 29 Ağustos-2 Eylül 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir.

        Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller YEP üstünlüğüne göre merkezî olarak yapılacaktır. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise, 22 Ağustos, 29 Ağustos ve 5 Eylül 2016 tarihlerinde ilan edilecektir.

        TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 AĞUSTOS'TA AÇIKLANDI

        Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG), tercih sırasına göre yerleşme durumlarını 11 Ağustos 2016 Perşembe günü açıkladı.

        Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TEOG'da 231 bin 425 öğrenci ilk tercihine yerleştirildi. İlk üç tercihine yerleştirilen öğrenci sayısı 550 bin 288, ilk 5 tercihine yerleşen öğrenci sayısı ise 733 bin 76 oldu. İlk 10 tercihinden birini 908 bin 447 öğrenci kazanırken, ilk 15 tercihinden birine yerleşen öğrenci sayısı ise 946 bin 989 oldu.

        Yerleştirmede öğrencilerin tüm okul türleri arasından 25 tercih yapma hakkı bulunuyordu.

        TERCİH YAPMAYAN NE OLACAK?

        Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da 9 Eylül’e dek kayıtlarını yaptırmazlarsa onlar da açık liseye kaydedilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ