Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kurbağalıdere’ye yapılacak 12 katlı otel iptal edildi

        Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kurbağalıdere’ye otel projesinin, Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan itiraz sonucunda Çevre ve Şehirlik Bakanlığı’nca geri çekildiğini belirtti.

        Başkan Nuhoğlu yaptığı açıklamada; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana 12 katlı otel yapılmasına olanak sağlayan imar planı değişikliğini yaptığımız itirazı yerinde görüp geri çekti. Kadıköy Belediyesi olarak Zühtüpaşa Mahallesi’ndeki Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasında kalan 3 bin metrekarelik alan için istenilen plan değişikliğine itiraz etmiştik. İtirazı değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, itirazın yerinde olduğunu dikkate alarak Kurbağalıdere’ye otel inşaatı projesini iptal etti” dedi.

        SALI PAZARI YERİNE

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy eski Salı Pazarı olarak bilinen, Kurbağalıdere ile Fenerbahçe Stadyumu arasındaki alanda yer alan yaklaşık 3 bin metrekarelik alana 12 katlı otel yapılması için gerekli olan imar planı değişikliğini geçtiğimiz aylarda onamıştı. İmar planına yönelik itirazlar için ise alınan kararın 26 Temmuz’a kadar askıda kalması kararlaştırılmıştı.

        İtiraz dilekçesinde Kurbağalıdere ıslahının hâlâ tamamlanmadığını hatırlatan Nuhoğlu, “Türkiye’de bunca önemli sorunlar varken Çevre Bakanlığı’nın Kadıköy’de Kurbağalıdere kenarında bir otele imar vermesini doğru bulmuyoruz. Yıllardır ıslah edilmeyen Kurbağalıdere kenarına otel yapılması için imar planını değiştirmeyi anlamak mümkün değil” demişti. Belediye Başkanı Nuhoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bir ilçedeki imar planına müdahalesinin doğru olmadığının da altını çizdi.

        Nuhoğlu, “Ortada yıllardır ıslah edilemeyen bir dere ve ticaret alanı yapılması için imar planı değişikliği yapan bir bakanlık var. Kadıköylülerin otele ihtiyacı yok ve o alanda otel yapılması da doğru değil. Kadıköylüler otel değil bir an önce derenin ıslah edilmesini istiyor” şeklinde konuşmuştu.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ