Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı ve devlet erkanı Anıtkabir'de

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanları Anıtkabir'i ziyaret etti.

        30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için Anıtkabir'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Anıtkabir'e çıkan bütün yıllar trafiğe kapatılırken, Anıtkabir avlusuna ilk kez bariyer konuldu.

        Atatürk'ün mozelesine çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, saygı duruşunda bulumasının ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

        ERDOĞAN DEFTERİ İMZALADI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne özetle şunları yazdı:

        "Aziz Atatürk, büyük zaferin 94. yıldönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Tüm yokluk, yoksulluk ve zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşımızı büyük zafere ulaştıran azime ve inançla, emenatiniz olan Cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan ihanet çetelerini bozguna uğratarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan tarihi projeler mücadele azmimizin tezahürüdür. Aziz milletimizin tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi tüm farklılıkları bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade en büyük güven kaynağımızdır. Zati alinizin ve Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

        Anıtkabir'in diğer ziyaretçileri arasında, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin yakınları başta olmak üzere gazi yakınları da yer aldı. Erdoğan ve heyetteki isimler, tören alanında bulunan vatandaşlar tarafından alkışlandı.

        Törende, ilk kez asker ve sivil yanyana fotoğraf verdi.

        KÜLLİYE'DE TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabul etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ