Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay: Bunlar mı Kürtlere özgürlük verecek?

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Hakkari adayı olan Ahmet Budak'ın öldürülmesine ilişkin, "Bunlar mı Kürtlere özgürlük verecek? Bunlar, çocuğunun gözü önünde silahsız insanlara kurşun sıkacak kadar kalleş insanlardır." dedi.

        Kurtalan ilçesinde partisince Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Aktay, halkın 15 Temmuz’da bütün dünyaya meydan okuduğunu belirterek PKK’lı teröristlere pabuç bırakmayacaklarını söyledi.

        Aktay, şöyle devam etti:

        "Onlar kalleşlik yapsa da biz şehit oluruz. Asıl onlar düşünsün. Biz şerefimizle ölürüz onlar ise zilletleriyle ölürler. Onları gelsin Apoları kurtarsın. Bunlar mı Kürtlere özgürlük verecek? Bunlar, silahsız insanlara kurşun sıkacak kadar kalleş insanlardır. Bunları cehennem bile barındırmaz. Biz çocuklarımıza mertliği anlatacağız. Biz Kürtlere yiğit olmayı vadediyoruz. Millet uyandı. Halk 15 Temmuz’da destan yazdı ama bunların kalleşliği devam ediyor. Türkiye’yi emperyalist ülkelerin karakolu haline getirmek istiyorlar. Bunların bu ülkede nefes almaya bile hakkı yok."

        İŞKUR projelerinde geçici olarak çalıştırılan işçilerin ihtiyaç sahipleri arasından seçilmesi talimatı veren Aktay, adalet terazisinin asla sarsılmaması gerektiğini vurguladı.

        Siirt’te işsizliğe çare bulmak için gecelerini gündüzlerine kattıklarına dikkati çeken Aktay, adeta bir pazarlamacı gibi elinde çantasıyla iş adamlarının yanına giderek Siirt’e yatırım yapmaları için ikna etmeye çalıştığını aktardı.

        Yemen, Suudi Arabistan, Kazakistan ve Suriyeli bazı iş adamlarıyla irtibata geçerek Siirt’te yatırım yapmaları konusunda ikna etmeye çalıştıklarını kaydeden Aktay, "Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde çok güzel müjdelerimiz olacak. Siirt’te yapılacak yatırımlarla işsizliğin önüne geçilerek bir süre sonra İŞKUR projelerine ihtiyaç duyulmayacaktır.” dedi.

        Konuşmanın ardından Aktay, vatandaşların sorunlarını dinledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ