Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandı

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atandı. Kayyum olarak atanan Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla yarın sabah göreve başlayacak.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmasının ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum olarak Ankara'nın Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla atandı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında 25 Ekim akşamı gözaltına alınan ve 5 gün sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince, 'Silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın yerine kayyum ataması yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce Diyarbakır'da Vali yardımcılığı da yapan Ankara'nın Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla'nın kayyum olarak atandığı belirtildi.

        CUMALİ ATİLLA KİMDİR?

        1964 Elazığ doğumlu olan Cumali Atilla ilk ve orta öğrenimini Elazığ’da, Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. 1990 Yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere’de bulundu. 3 yıllık staj dönemi içerisinde Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde Kaymakam vekilliği görevini yürüttü. Daha sonra sırayla Giresun'un Piraziz, Muş'un Malazgirt, Bolu'nun Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Konya Beyşehir Kaymakamlığı görevinde bulundu. 23 Eylül 2011 tarihinde Etimesgut Kaymakamlığı görevine başlayan Atilla evli ve 3 çocuk babasıdır. (DHA)

        DİYARBAKIR VALİSİ "EN KISA SÜREDE ATANACAK" DEMİŞTİ

        Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum ataması ile ilgili konuştu. Kayyum ataması için İçişleri Bakanlığı'nda çalışmaların devam ettiği belirten Vali Aksoy, "Mümkün olan en kısa sürede olacaktır diye değerlendiriyoruz" dedi.

        Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tarihi İçkale'de yapılan toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı.

        "MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE"

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanmasının ardından gözler atanması planlanan kayyuma çevrildi. Yürürlükte olan mevzuata göre terör suçlamasıyla görevden alınan, tutuklanan belediye başkanlarının yerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılabileceğini hatırlatan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "İçişleri Bakanlığı tarafından çalışmalar devam ediyor" dedi. Kayyum atanması için şartların oluştuğuna dikkat çeken Vali Aksoy, ne zaman atanacağı ile ilgili süre vermenin mümkün olmayacağını ifade ederek "Kayyum için bizimle istişareler yapıldı. Mülki idare amirinin atanmasını bekliyoruz. Sur ilçesi gibi bir vali yardımcısı ya da kaymakamın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyum atanmasını bekliyoruz. Yine de her şey İçişleri Bakanlığı'nın inisiyatifindedir. Ancak mümkün olan en kısa sürede olacaktır diye değerlendiriyoruz" dedi.

        ÇÖP TOPLAMAYAN KAYAPINAR BELEDİYESİ'NİN ARAÇLARINA EL KONULDU

        Büyükşehir Belediye eş başkanlarının gözaltına alınmasının ardından 5 gün boyunca çöpleri toplamayan belediyelerin sözlü ve yazılı olarak uyarıldığını belirten Vali Aksoy "Bütün belediyeleri çöplerin toplanması için uyardık. Bağlar Belediyesi pazar günü, Yenişehir Belediyesi pazartesi günü çöpleri toplamaya başladı. Kayapınar Belediyesi direnç göstermişti. Bu konuda valilik olarak belediyenin çöp kamyonlarına el koymak suretiyle, işçi görevlendirerek çöpleri toplatma kararı aldık. Kayapınar'da çalışmalar başladı. Çöplerin toplanmaması halkın sağlığını tehdit ediyor. Hiç kimsenin Diyarbakır halkına sıkıntı yaratmaya hakkı yoktur. Temennimiz bu tür sorunların kent gündeminde olmaması. Bu tür eylemler halkı mağdur eder. Belediye otobüslerinin de çalışması için çalışmalar devam ediyor. Tespit yapılıyor. Kim çalıştırmıyorsa, bunun için gerekli adli ve idari soruşturma yapılacak" diye konuştu.

        SUR'DA 7.5 MİLYON EŞYA YARDIMI

        Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 103 gün terör operasyonunun sürdüğü merkez Sur ilçesinde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Aksoy, Sur'da evleri zarar gören ailelerin yüzde 60'ına zarar gören eşyaları için ödeme yapıldığını söyledi. Ailelere eşyalar için şu ana kadar 7 milyon 500 bin lira ödeme yapıldığını belirten Vali Aksoy, ödemelerin devam ettiğini ifade etti. Aksoy, evleri yıkılan ve zarar gören aileler için de Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından çalışmaların devam ettiği bildirdi.

        Veysi İPEK-Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ