Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan Fatma Fitnat Hanım Camisi'ni açtı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını, açılışını da yaptığı Sancaktepe'deki Fatma Fitnat Hanım Camisi'nde kıldı.

        Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesinin açılışına katılan Erdoğan, buradan helikopterle Sancaktepe'ye geldi.

        Cuma namazını burada açılışını da yaptığı Fatma Fitnat Hanım Camisinde kılan Erdoğana, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, cuma namazının ardından, kurdele keserek, caminin açılışını gerçekleştirdi. Caminin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Caminin inşasını sağlayan hayırseverlerimize tüm ümmet adına Allah razı olsun. diyorum, Allah hayırlarını kabul etsin, diyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın, diyorum." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami girişi ve çıkışında vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Erdoğan, vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi, bazılarıyla tokalaştı.

        "NEREDEN, NEREYE..."

        "Sancaktepe'nin geçmişini iyi bilen bir kardeşiniz olarak Cumhurbaşkanınız olarak her zaman sorduğum soruyu yine soruyorum. Nereden, nereye. Bir defa şunu açık net söylememiz lazım. Hamdolsun, bizlerRabbimizin huzurunda rükuya eğilmekten başkahiçbir gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz"

        "Gerek maddi, gerekse maneviolarak bu Külliye'nin inşasına destek veren mimarından işçisine kadar her bir kardeşime de şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir eser Sancaktepe'ye yakışır"

        "BU ÜLKENİN KAYNAKLARINI YEDİRMEDİK"

        "Uzun bir yolculuktayız. Belediye başkanlığından bu güne. Bizim tek derdimiz var. Millete efendilik yok, millete hizmetkar olmak var. Gençlik yıllarımızdan bu güne hep milletimizin hizmetinde olarak bu günlere geldik.Siyaseti böyle anladık, belediye başkanlığı, başbakanlık, cumhurbaşkanlığını da böyle anladık. Kardeşlerimi şunu iyi bilmenizi isterim, bizler buı attığımız adımlarla Türkiye'deki bir çok spekülasyona rağmen 2002'den bu yana 3'e 4'e 5'e katladıysa bir sebebi var. Biz bu ülkenin kaynaklarınıyedirmedik. Bu ülkenin kaynaklarını biz milletimizin hizmetine sunduk"

        "YURT DIŞINDAN BURAYA TEDAVİYE GELECEKLER"

        "Eğitimde attığımız adımlar, sağlıkta attığımız adımlar buracıkta şehir hastanesi yapıyoruz. İşte askeri havalimanının yanına bir milyon 250bin metrekare üzerine İstanbul'un ikinci şehir hastanesi yapılacak. Yani sizler artık şurda 400 yataklı hastane var, yetmez dedik. Bir de buraya şehir hastanesini kuralım ki geçmişten bu yana en büyük hayalimdi. Bir tanesi Avrupa yakasında yapılıyor, Anadolu yakasında olanıda buraya yapıyoruz. Buradan sadece sizler istifade etmeyeceksiniz. Bütün bu yakada olanların hepsi, yurt dışından uçakla buraya tedaviye gelecekler"

        "BUNLARI BİLE YETERLİ BULMUYORUZ"

        "İlaçları bulamadığımız günleri düşünün, şimdi böyle bir durum var mı? Bitti onlar. Daha da iyi olacak. Ve istediğiniz hastanede özel sektörde de istifade edebilme noktasına geldik. Bunları bile yeterli bulmuyoruz. Bütün bunlarla beraber adalette, emniyette attığımız adımlar ortada. Ulaşımda enerjide attığımız adımlar ortada. Hepsinden öte dış politikada attığımız adımlar da ortada. Bugün sabah, kadın ve demokrasi vakfının toplantısındaydım. Kadın ve Adalet. O toplantıda ifade ettim. Avrupa Birliği toplanmışlar, toplantı yapmışlar. Ve o toplantıda müzakereleri dondurulmasıyla ilgili karar almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar? Ya siz bu kararları 53 senedir alıyorsunuz"

        "TATLI SU DEMOKRATI BUNLAR"

        "Bu kararda ellerini kaldıranlar.Hayır diyenler 36 tane. Evet diyenler maşallah baya da fazlaymış.BuErdoğan, bu zihniyete karşı diktatördür. Ama samimi olanlara karşı müşfiktir, merhametlidir. Amerika'da seçim oldu. Amerika'daki seçimde Trump'a ne diyorlar, diktatör. Ya hani sizdemokrattınız. Sandıktan böyle bir netice çıktığına göre niye şimdi diktatör oldu? Durun bakalım bir çalışsın. Biz Amerika'nın iç işlerine karışmayız. Pekiİngiltere'dekilere ne oluyor?Bunları anlamak mümkün değil. Tatlı su demokratı bunlar. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar dürüstdeğildir. Bunlar darbecileri kırmızı halılarda karşılayanlardır."

        "İDAM İSTEYİNCE BEYEFENDİLER RAHATSIZ OLUYOR"

        "Biz ise darbecileri indirdiğimiz için rahatsız oluyorlar. Eğer darbeciler 15 Temmuz'da başarılı olsaydı var ya, bunlar Avrupa'nın meydanlarında zil takıp oynayacaklardı. Siz idam istiyorsunuz ya. İdam isteyince beyefendiler rahatsız oluyor. Diyorum ki "Demokrasi nedir? Milletin iradesine saygı duymaktır. Millet derse ki biz idam istiyoruz. 248 şehit vermişizya. Ve diyor ki ben idam istiyorum derse, ve bu parlamentoya gelirse bana da gelirse ben de bunu onaylarım diyorum. Diyorlar ki amaAvrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunu reddeder. Beni orası ilgilendirmez diyorum."

        "BUNLARIN RAPORLARI DA SAHTE"

        "Kardeşlerim bu millet asildir. Bu milletin iradesi evet herkesin saygı duyması gereken bir iradedir. Onlar isteseler de istemeseler de karar sizin kararınızdır. Benim mehmetçiğim şehit olacak, bunların umurunda değil. Benim 248 vatandaşımşehit olacak bunların umurunda değil. Benim ülkem yakılıp yıkılacak bunların umurunda değil. Bir günde 53 kardeşimiz Güneydoğu'da Kürtkardeşimizöldürülecek, talimatı veren Kürt, bunlar hala onları savunuyor. Batı'ya sesleniyorum. Bu ülkeden kaçıp giden teröristleri Brüksel meydanında konuşturan siz değil misiniz? Bunların elinde hastane raporu var, bunların raporları da sahte. Raporlu olanın meydanda ne işi var?"

        "DOKUNULMAZLIK KALDIRILINCA NİYE RAHATSIZ OLDULAR?"

        "Bütün bunların yanında bunlarla bizi tehdit ediyorlar. Neymiş, milletvekilleri hapse girmiş. Dokunulmazlığın kaldırılmasını bunlar istemedi mi? E dokunulmazlık kaldırılınca niye rahatsız oldular? Dokunulmazlık kalkınca gelip yargıda ifadesini veren siyasiparti liderleri var. Verdiler bitti iş.Bunlar niye kaçtılar? Teröre yataklık yaptılar. Biz terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdürüyoruz."

        "ARSA BİLE İMAR GEÇERSE ARSA OLUR"

        "Kardeşlerim, şunu unutmayın bizim Rabia'mız var. Birincisi tek millet. 80 milyon tek milletiz.İki, tek bayrak. Bizim bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Her yıldız bir şehittir. Ve üç, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Eğer bir toprağın uğrunda ölen yoksa ona vatan demeyiz. O ne olur? Tarla olur, arazi olur. Arsa bile imar geçerse arsa olur. Dört, tek devlet. Türkiye Cumhuriyet devletinden başka devletimiz yok. Buna bir defa herkesin inanması lazım. Rabia'yı öğrendikdeğil mi? Unutmayın bunları. Bu bizim inşallah başarımızın sırrı"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ