Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Faruk Çelik: Nedir bu milletten alıp veremediğiniz?

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terör örgütün PKK'nın bölgedeki huzur ortamına kastettiğini söyledi. Huzur ortamı sırasında kentte 15 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade eden Çelik, "Yıllardır; ölüyorsunuz, öldürüyorsunuz. Nedir bu milletten alıp veremediğiniz? Günah değil mi?" sözleriyle tepki gösterdi.

        Çeşitli temaslarda bulunmak üzere seçim bölgesi Şanlıurfa'ya gelen Bakan Çelik, ilk olarak kentte kısa süre önce göreve başlayan Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu'nu ziyaret etti. Bakan Çelik, daha sonra Süleymaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen ‘Kariyer Günleri' programına katıldı. Burada çocukluk yıllarından milletvekilliği sürecine kadar yaşadıklarını anlatan Çelik, öğrencilerden geçmişlerine unutmamalarını istedi.

        Özgür ve bağımsız yaşamanın çok önemli olduğunu ifade eden ve Suriye örneği ile vatanın değerini vurgulayan Bakan Çelik, "Onun için bunun kıymetini iyi bilmemiz gerekir. Nasıl bileceğiz, iyi eğitim almak durumundayız, çok çalışmak zorundayız ve ne yapıp edip bilgi üreten bir toplum olmak durumundayız. İyi çalışacaksınız, iyi yetişeceksiniz ama değer yargılarınızı temel ederek onların üzerine bina ederek yapacaksınız" dedi.

        Öğrencilik döneminde sağcılık ve solculuk olaylarının olduğunu dile getiren ve çocuklara ayrışmaktan kaçınmaları tavsiyesinde bulunan Bakan Çelik, "Fitne öteden beri var. 70'li yıllarda sağcılık, solculuk vardı, mahalleden mahalleye giremezdik. 5 bin filinta gibi delikanlıyı toprağa verdik. Ne uğruna? Binlerce genç hiç uğruna gitti. 1985'ten sonra herkes; 'biz niye birbirimizi vuruyoruz' diye sormaya başladı ve cevabını buldu. Aslında nasıl bir şekilde elimizden kalemi alıp silahı tutuşturduklarını, tutuşturanların aynı merkez olduğunu herkes net şekilde gördü. Bizim üzerimize oyun oynayanlara fırsat vermeyecek olacak sizlersiniz. Onların oyuncağı olursanız; ya zindan ya da kabirde olursunuz. Onlar başka bir yol göstermiyorlar. Dün bizim gençliğimiz öyleydi, bugün de değişin bir şey yok" diye konuştu.

        Terör örgütünün bölge coğrafyası üzerinde oyunlar oynadığını ve bunun bedelini yine bölge insanının ödediğini dile getiren Bakan Çelik, şöyle konuştu:"Genç beyinler, bir düşünmenizi istiyorum. Ya ne istiyorsunuz bu milletten? Allah'a, peygamberine bağlı, bu inançlı insanlardan ne istiyorsunuz? Yıllardır ölüyorsunuz, öldürüyorsunuz. Nedir alıp veremediğiniz bu milletten? Günah değil mi bu insanlara. Bunların yaşama hakkı yok mu? Buradaki çocuğun dönme dolaba binmeye hakkı yok mu? Niye bunlara bu şeyleri zindan ediyorsunuz? Üç yıl burada huzur ortamı vardı ve herkes çok mutluydu. Şurada sanayi bölgesi yaptık, 15 bin gencimiz çalışıyor. O huzur ortamında, tekrar 'kalemi bırak silahı al' denilince 15 binde kaldık. Halbuki kalem devam etseydi, 30 bin gencimiz çalışacaktı. Sizin geleceğinizi inşa etmek için uğraşıyoruz. Ama; 'hayır bırakın siz kalemi işsiz kalsın, çaresiz kalsın' diyorlar. Biz de inadına; 'kalemi alacak ona da iş bulmak için fabrika üzerine fabrika yapacağız' diyoruz. Şanlıurfalı genç iş bulacak çalışacak, size yem yapmayacağız."

        Eğitimi çok önemsediklerini de dile getiren Çelik, bu çerçevede bütçede en büyük payı da eğitime ayırdıklarına dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ