Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı - Adayların tam listesi

        Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı, 1545 personel alımı için başvuruları başlatmış ve binlerce vatandaş İçişleri Bakanlığı personeli olabilmek için başvurularını yapmıştı. Sonuçlar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan 1545 personel alımı için geçtiğimiz günlerde başvurular başlamış ve İçişleri Bakanlığı'nda hizmet vermek isteyen binlerce aday, başvurularını yaparak sonuçları beklemeye koyulmuştu. Merakla beklenen sonuçlar Bakanlık tarafından açıklandı.

        REKLAM

        Her şehre göre puan türünün farklılık gösterdiği personel alımı için yapılan başvuru sonuçları 26 Mayıs 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olanhttps://www.icisleri.gov.tr/ adresi üzerinden resmi olarak ilan edildi.

        Başvuru yapan vatandaşlar,https://www.icisleri.gov.tr/ adresine giriş yaparak yaptıkları başvurunun sonucuna erişebilecekler.

        SÖZLÜ SINAVA ÖNLİSANS DÜZEYİNDE KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARIN LİSTESİ SÖZLÜ SINAVA LİSANS DÜZEYİNDE KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARIN LİSTESİ

        KABUL EDİLEN ADAYLAR SÖZLÜ MÜLAKATA KATILIM SAĞLAYACAK

        İçişleri Bakanlığı personel alımı için geçtiğimiz günlerde başvuru yapan binlerce vatandaş, kabul edilmeleri halinde hemen işe başlayamayacak.

        İşe alımları sınav türü ile yapan İçişleri Bakanlığı, yapacağı sözlü mülakatlar ile uygun adayları belirleyecek ve seçilen kişiler işe başlayacabilecek.

        REKLAM

        Personel alımı için yapılacak olan sözlü mülakatlar 3 Temmuz 2017 tarihinde yurt genelinde 7 şehirde eş zamanlı olarak sınava katılacak. Bölgesel sınav komisyonları tarafından yapılacak olan sözlü mülakatlara göre adaylar belirlenecek.

        Aynı zamanda sözlü sınava katılmaya hak hazanan adayların listesi, sınava nerede girecekleri ve sınavın yapılış tarihi gibi temel bilgiler 8 Haziran 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak.

        A) 657 sayılı DMK 4/B maddesine göre alınacak “Büro Personeli” pozisyonlarının illere göre dağılım tablosu

        BAŞVURULAR NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

        Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından adaylar il tercihleri ve KPSS puanları esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacak ve her il için puan türlerine göre ilan edilen pozisyon sayısının 4 katı kadar aday sınava çağırılacaktır. Son aday ile aynı puana sahip adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

        REKLAM

        Sınavlara katılmaya hak kazananların listesi 26 Mayıs'ta İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden adaylara ilan edilecek. Ardından bölgesel sınav komisyonları sınava girmek için gereken belgeleri teslim eden adayların gerekli şartları taşıyıp taşımadığını kontrol edecek ve taşıyan adaylar sınava girecekler.

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN SİTESİ ÇÖKTÜ

        İçişleri Bakanlığı personel alımı sonuçlarının açıklanacak olması nedeniyle vatandaşların yoğun ilgisi, İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinin yoğunluktan çökmesine sebep oldu. Vatandaşlar siteye erişmekte oldukça güçlük çekiyor. Birçok vatandaş ise hiçbir şekilde siteye erişemiyor.

        Siteye erişim sağlayamayan vatandaşlar, sosyal medya platformu Twitter üzerinden İçişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabına siteye erişemediklerinden dolayı tweet gönderiyor. İşte atılan tweetlerden bazıları;

        REKLAM

        "Size ulaşamıyoruz @TC_icisleri"

        "Acaba neden ulaşamıyoruz siteye @TC_icisleri"

        "https://www.icisleri.gov.tr/ İnternet sitesi neden açılmıyor? @TC_icisleri"

        "Site açılınca haber verin. @TC_icisleri"

        "@TC_icisleri internet sitenize ulaşılamıyor. büro persoeli alımı sonuçları duyrulacaktı.konuyla ilgili açıklama yapılabilirse memnun oluruz"

        "@suleymansoylu Sayın bakanım niçin içişleri bakanlıgı sitesine girilmiyor memur alımı sonucları ne zaman açıklanacak?"

        REKLAM

        "Bir defa da aklımızda soru işareti kalmasın. Siteye neden ulaşamıyoruz? @TC_icisleri"

        "Personel alimi 25 inde aciklanacakti hala sonuc yok"

        "Başvuru sonuçları için siteye girmeye çalışıyorum olmuyor. Site trafiği kaldırmıyor. @TC_icisleri"

        "@TC_icisleri kapıyı çalıyoruz ama evde kimse yok"

        "Acaba neden ulaşamıyoruz siteye @TC_icisleri"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ