Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eşli davete eşsiz katılım

        Komutanların ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılmadığı resepsiyona, AKP'li vekiller tam kadro biçimde, Sayıştay Başkanı, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Emniyet Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç katıldı. DTP'liler resepsiyonun verildiği salona grup halinde giriş yaptı.

        CHP'den sadece Onur Öymen ve Mustafa Özyürek katıldı.

        Tüm gözler Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın üzerindeydi. Gazeteciler Kılıç'ı abluka altna aldı. Türban davasının ne zaman sonuçlanacağına dair sorulara Kılıç'ın yanıtı: "Ben de bilmiyorum. Raportör, raporunu hazırlıyor. Rapor bitince açıklama yapılır" oldu.

        Başbakan Erdoğan da gazetecilerin ilgi odağında olan bir başka isimdi. Gazetecilerin "Vekillerle olan görüşmelerinizde neler oluyor?" sorusuna Başbakan, "Biliyorsunuz grup 339 kişi. Hepsinin tek tek görüşünü alacağım. Bunların değerlendirmelerini de MYK'da yapacağız ve buna göre bir yol haritası belirleyeceğiz" yanıtını verdi.

        Görüşmeler bitmeden açıklama yapamayacağını belirten Erdoğan şöyle devam etti: "Açıklama yaparsam bunun bir anlamı kalmaz. Öncelikle tüm vekil arkadaşlarımın tamamını dinlemeliyim" dedi.

        Resepsiyonda dikkat çeken bir başka nokta ise Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün Başbakan'la samimi bir sohbet içerisinde olmasıydı.

        Bir başka nokta ise Köksal Toptan'ın eşli olarak verdiği resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşlerini almadan katılmasıydı.

        Uzun bir aradan sonra Meclis’teki resepsiyon için eşli davetiye gönderilirken AKP’li milletvekillerinin törene ağırlıklı olarak eşsiz katıldıkları gözlendi. MHP'lilerin ise resepsiyona eşleriyle birlikte gelmeleri dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ