Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürülen Serpil öğretmenin...

        İstanbul'un Ümraniye İlçesi'nde 1998 yılında kaçırıp tecavüz ettikleri ana okulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt´u öldürdükleri, annesi Hanım Yeşilyurt´u da yaraladıkları gerekçesiyle yargılanan 4 sanıktan, gıyabında 36 yıl hapis cezasına çarptırılan İsmail Çolak, Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde polis tarafından gözaltına alındı.

        EVİNDE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

        1998 yılında öğretmen Serpil Yeşilyurt'un öldürülme olayının şüphelisi olarak gözaltına alınan sanıklardan 7 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan 31 yaşındaki İsmail Çolak, yargılama sonunda 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakkında 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' suçundan yakalama emri çıkartılan İsmail Çolak dün akşam Hendek ilçesinin Köprübaşı Mahallesi'ndeki evinde yakalanarak gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan İsmail Çolak polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Çolak, mahkeme tarafından tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderildi.

        İstanbul Ümraniye'de 1998 yılında öğretmen Selpil Yeşilyurt'a tecavüz edilmesi ve annesi Hanım Yeşilyurt'un da yaralandığı olayın davası İstanbul 2 No´lu DGM'de karara bağlanmıştı. Mahkeme, anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt´u öldürdükleri, annesi Hanım Yeşilyurt´u ise yaraladıkları gerekçesiyle yargılanan İsmail Ayvacıoğlu ile Savaş Tüblek´i 75 yıl 8´er ay, Serdar Kaçmaz´ı 78 yıl 8 ay, İsmail Çolak´ı da 61 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırmıştı. Ancak 2006 yılında yeni TCK´nın yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, bu yasanın lehte olan hükümleri uygulandığında 4 hükümlünün cezalarında indirim yapılabileceği için 'mağduriyetlerine mahal verilmemesi' amacıyla serbest bırakılmalarına karar vermişti. Daha sonra yapılan ikinci yargılamada Çolak 36 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

        YENİDEN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

        Mahkemeye sevk edilen İsmail Çolak, tutuklanarak Ferizli Cezaevi'ne gönderildi. Çolak'ın, TCK'daki değişiklikle yatmadığı hapis cezasını da çekeceği belirtildi.

        Ümraniye’de 1998 yılında öğretmen Serpil Yeşilyurt ve annesini kaçıran İsmail Ayvacıoğlu, Serdar Kaçmaz, İsmail Çolak ve Savaş Tüblek, tecavüz ettikleri öğretmeni öldürmüş, annesini de ağır yaralamıştı. İdam cezasına çarptırılan sanıkların cezası, yaşlarının küçüklüğü nedeniyle 21 yıl ağır hapse çevrilmişti. "Rahşan Affı" olarak bilinen ve 'adam öldürme' suçunu da kapsayan aftan yararlanan hükümlüler, İnfaz Yasası uyarınca 2005 yılında tahliye olmuştu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ