Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Askersiz daha mutlu

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        TBMM Bilgi İşlem Daire Başkan Yardımcısı Hakan Yıldırım tarafından hazırlanan, Meclis içinde 430 personelle yapılan anketin sonuçlarına da yer verilen 'Meclis-i Mahfuzan’ adlı kitapta Meclis kampusundaki yeni güvenlik tablosu değerlendirildi.

        GÜRÜLTÜ OLUYORDU

        Askerin Meclis’ten çıkması, siber güvenlik ve personelin “dinlenme” korkusuna ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı “Meclis-i Mahfuzan” kitabının sonuç bölümünden bazı tespitler şöyle:

        * Askerin TBMM dışına çıkarılması genel kabul gördü. Güvenliğin tek elden ve profesyonelce yönetilmesi bakımından bu durum son derece isabetli bir karar oldu. Askerin Meclis’i terk etmesi büyük bir kaynak ve enerji israfının önüne geçti.

        * Askerin çıkışı Meclis çalışanları tarafından olumlu karşılandı ve büyük bir rahatlık oldu. Meclis’in içindeki tabur yüzünden personel zaman zaman kısa mesafeleri Tabur’un etrafını dolaşmak zorunda kalıyordu. Lojmanların da önemli bir bölümü asker tarafından kullanılıyordu.

        * Asker gazinosu son derece katı kurallarla, esnek olmayan mesai saatleri ile sınırlı hizmet verirken yerine kurulan bahçe restoranla son derece şık ve nezih hizmet üretilmeye başlandı. Askerin eğitimi de Meclis içinde gürültüye neden oluyordu.

        * Polis yerine özel güvenlik kurulması, polis sayısının azaltılması fikri ise kabul görmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ