Berfo Ana'ya cenaze töreni!
105 yaşındaki Berfo Kırbayır memleketine uğurlandı...
Turan ARSLANOĞLU / AHT
İstanbul'da hayatını kaybeden 105 yaşındaki Berfo Kırbayır'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu Köyü'ne gönderildi.
Berfo Kırbayır için Şakirin Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, oğlu Mikail Kırbayır, damadı Necmi Gülmez, kızları Yıldız Çam, Filiz Batmaz, Fatma Gülmez ve aile yakınlarının yanı sıra CHP genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, eski TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, ''Cumartesi Anneleri'' ile vatandaşlar katıldı. Mikail Kırbayır ve kardeşleri, Şakirin Camisi avlusunda taziyeleri kabul etti.
Berfo Kırbayır için cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Kırbayır'ın tabutu, ''Cumartesi Anneleri'' tarafından omuzlara alınarak, cenaze aracına taşındı. ''Berfo Ana''nın cenazesi daha sonra yarın toprağa verilmek üzere Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu Köyü'ne gönderildi.
Berfo Kırbayır'ın oğlu Mikail Kırbayır, annesinin ilerlemiş yaşına rağmen Ardahan'dan Galatasaray Lisesi önüne kadar adalet aramanın mücadelesini verdiğini ve 32 yıldır yollarda olduğunu söyledi. Mikail Kırbayır, annesinin yetkililerden oğlunun kemiklerini istediğini, ''Cemil'in kemiklerini bulmadan ölmeyeceğim'' diye direndiğini ama bunu yapamadığını kaydetti. Kırbayır, ''Yüreği yanan ananın bir tek isteği oğlunun kemikleriydi. Onun dışında herhangi bir isteği yoktu'' dedi.