Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Erkekliğin ölçütü bu mu?

        Hüseyin ŞENTÜRK-Özlem YILMAZ/AHT

        FSM Köprüsü’nde intihar eden Burhan Karayiğit’e yardım etmeye çalışan Psikolog Yasemin Meriç Kazdal, “Burhan depresif atak geçiriyordu. Sadece ‘Bunalımdayım’ dedi. Köprüden geçenlerin ‘Erkeksen atla’ diyerek küfür etmelerinden utanç duydum” dedi

        FATİH Sultan Mehmet Köprüsü’nde perşembe günü intihar eden kamyoncu Burhan Karayiğit’i (35) kurtarmak için 1.5 saat dil döken Psikolog Yasemin Meriç Kazdal’a HABERTÜRK ulaştı. Kazdal, yaşananları şöyle anlattı: “Bir toplantıya yetişmeye çalışıyordum. Saat 12.3001.00 civarında intihara kalkışan kişiyi gördüm. Otomobilimi sağa çekip, psikolog olduğumu söyledim. Burhan o sırada korkuluklardaydı. 45 dakikadır oradaydı, çevresinde 4-5 polis ve patronu vardı. Polislere ‘Çalıştığınız profesyonel bir ekip yok mu?’ diye sordum. Olmadığını öğrenince yardımcı olmaya karar verdim. Burhan ciddi bir depresif atak geçiriyordu. Fazla konuşmadı, iletişime açık değildi. Bakışları boştu.” Kazdal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seni üzen şey ne?’ diye sordum, ‘Bunalımdayım’ dedi. ‘Yardım edeceğim, söz veriyorum, gel konuşalım’ diyerek davet ettim. Yanıt vermedi. ‘Annemi arayın, annemle konuşmak istiyorum’ dedi. Annesini aradık. Annesiyle konuşup bir sigara içti ve üzerindeki giysileri çıkarmaya başladı. Korkulukları tek eliyle tutuyor, sürekli aşağı bakıyordu. Ben de aşağıya değil, gözlerimin içine bakmasını söyledim. Atlamak istiyor, ama korkuyordu. Korkuluklarda bir o yana, bir diğer yana yürüyordu. Üzerinde iç çamaşırı kalana dek soyundu. Atlamadan önce tişörtünü yüzüne bağladı. Polislere ‘Büyük ihtimalle atlayacak’ dedim. Bu konuda uzman birkaç arkadaşa ulaşmaya çalıştığım sırada atlamış, ben o anı görmedim. Ölümüne çok üzüldüm.

        ‘İNSANLIĞIMDAN UTANDIM’

        Bu arada köprüden geçen vatandaşların duyarsızlığı karşısında da utanç duydum. Köprüden geçenler, ‘Atlasana ’ diye kornaya basıyor, ‘Erkeksen atla’ diye bağırıyorlardı. Bazıları küfür bile etti. Bu benim için daha büyük bir şok oldu. İnsanların duyarsızlığı çok üzücüydü.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ