Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Demokratikleşme yolculuğundan dönülmemeli

        Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikalarınca düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, "Medeniyet, İnsan, Demokrasi ve Şehirler" konulu "Büyük Türkiye Buluşması"nda, toplu sözleşme sürecinde elde ettikleri kazanımlardan bahsederek, toplu sözleşme görüşmelerinde ve Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine varılan teklif ve taleplerin de hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

        Başörtüsüne özgürlük için başlattıkları "Özgürlük için On Milyon İmza" kampanyasında 12 milyon 300 bin imzayla topladıklarını anımsatan Gündoğdu, Meclis'te CHP'lilerin bile başörtülülere "Bacım" dediğini dile getirdi.

        Gündoğdu, 17 Aralık küresel operasyonuyla vesayetin artçı dalgalarıyla karşı karşıya bulunulduğuna değinerek, yolsuzluğun da vesayetin her türlüsünün de karşısında olduklarını vurguladı.

        Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "17 Aralık’la birlikte ortaya çıkan 'Büyük Türkiye' hedefini akamete uğratmaya dönük sivil vesayet çabası ve paralel devlet yapılanması, milleti ve devleti demokratikleşme, özgürleşme yolculuğundan döndürmemelidir. Yorulmadan daha demokratik devlet, daha özgür millet hedefine uzanmalıyız. 12 Eylül 2010 referandumuyla daha da netleştirdiğimiz yol haritasına sadık kalmalı, hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik sosyal hukuk devletini gerçek anlamda tesis etmeliyiz. Paralel devleti ve uzantılarını, yolsuzluk iddialarını hukukun evrensel kurallarına, adil yargılamaya ve bağımsız yargıya dair ilkelere sadık kalarak açığa kavuşturmalıyız. Ancak kayıt dışı siyasete de göz yummamalıyız.

        17 Aralık'la birlikte varlığı açığa çıkan emniyet ve yargıdaki paralel devlet kurgusu üzerinden, geçmişte kurulan vesayet tezgahlarının faillerinin mağdur edilmiş olabileceği gibi bir yanılgıya düşmemeliyiz. Bugünün vesayet tasarlayıcılarına kızgınlığımız, dünün vesayetçilerine merhamet kapılarını asla açmamalı. Dün bu milletin önüne vesayet mayınları döşeyenler, en az bugün bu işe tevessül edenler kadar, millete ve millet iradesine saygıda kusur etmişlerdir. Hukuk, merhamet değil adalet aracıdır."

        "DİRENEN ADAMI DEVRE DIŞI BIRAKMAYA ODAKLANDILAR"

        Gündoğdu, 17 Aralık operasyonunun fitilini ateşleyenlerin, Çözüm Sürecini sona erdirmeyi ve Türkiye’nin yeniden terör girdabına düşmesini isteyenler olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Yeni Türkiye ve yeni anayasa hedefini akamete uğratmak için didişenlerdir. Büyük Türkiye yolculuğunun sona ermesini ve Türkiye’nin eski günlerine dönmesini dileyenlerdir. Milletin sivil siyasete olan inancını kaybettirerek vesayete ve darbelere vize kolaylığı sağlayan üstünlerin hukuku anlayışını yeniden hayata geçirmek isteyenlerdir. Bütün bu planların, hayallerin ve hedeflerin gerçekleşmesi için günün kullanılan 'Uzun adam'ı, Memur-Sen'e göre 'Direnen adam'ı devre dışı bırakmaya odaklandılar. Türkçe ezan zulmüne son verip ezanın tekrar Arapça okunmasını sağlayan Menderes niçin hedef alınmışsa 'Direnen adam' onun için hedeftir. Bu ülkeyi dünyayla tanıştıran ve küresel rekabetin öznesi olacağına inandıran Özal niçin hedef alınmışsa, 'Direnen adam' onun için hedeftir.

        'Namlusu millete dönmüş tanka selam durmam' çıkışıyla vesayete karşı koyan 'Muhsin Başkan' niçin hedef alınmışsa 'Direnen adam' onun için hedeftir. Devletin kasasına çöreklenmiş şebekenin defterini düren, D-8’le İslam dünyasını ayağa kaldırmaya çalışan ve kendisini İslam birliğine adayan 'Savunan adam Erbakan Hoca'mız' niçin hedef alınmışsa 'Direnen adam' onun için hedeftir."

        "BU SEFER BAŞARAMAYACAKLAR"

        Bu hesabı yapanların milleti unuttukların dile getiren Gündoğdu, "Liderlerine, egemenliğine, bağımsızlığına kurulan tezgahları kavrayan ve idrak eden bir millet var artık. O yüzden bu sefer başaramayacaklar. Mısır’da Mursi’ye yapılanın Türkiye’de hayata geçirilmesine hem millet hem Memur-Sen izin vermeyeceğiz. Türkiye’de binlerce Rabia meydanı, milyonlarca Esma olduğunu herkes bilmelidir. İnanarak, güvenerek ve isteyerek seçtiğimiz siyasi iradenin de milletin oylarıyla seçilen Başbakanın da yanındayız. Sandıkla gelenlerin, vesayetle gitmesine asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ