Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İşadamı Mehmet Cengiz'in sözlerine kovuşturma yok

        Sedef ŞENKAL DEMİR AHT

        Sabah-Atv için kurulan para havuzunu organize ettiği iddia edilen, 25 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları ile ilgili yapılan operasyon sonrasında iş adamı Celal Koloğlu ile yaptığı öne sürülen "Bu milletin a... koyacağız" şeklindeki telefon konuşması internete düşenCengizHolding'in sahibi iş adamıMehmetCengizile Koloğlu hakkında 32 vatandaşın yaptığı suç duyurusuyla ilgili soruşturma tamamlandı.

        Hakaret ve Türk milletini aşağılama suçlamasıyla yapılan suç duyurusuyla ilgili incelemesini tamamlayan savcı Ömer Solmaz, iki kişi arasında yapılan ve gıyapta hakaret içerdiği ileri sürülen konuşmaya 3. bir kişinin dahil olmaması nedeniyle hakaret suçunun oluşmayacağına kanaat getirdi ve kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

        GİZLİLİK KARARI

        Savcı Solmaz, müştekilerin vermiş olduğu şikayet dilekçesine konu olan ve iş adamıMehmetCengizile işadamı Celal Koloğlu arasında geçtiği öne sürülen telefon görüşmesinde bu kişilerden birinin diğerine, "Bu milletin a... koyacağız" dediği, diğerinin de "İnşallah inşallah" diyerek karşılık verdiği, ilk şahsın tekrar "Çok çalışıyoruz" demesi üzerine öteki kişinin kahkaha atarak güldüğünü belirtti.

        Savcı Solmaz, müştekilerin verdiği şikayet dilekçesinde şüphelilerin Türk milletini aşağılama kastıyla hareket ettiklerini ve vatandaş olarak haysiyet ve gururlarının zedelendiğini belirttiklerini ifade ettiği kararında, internete düşen ses kaydında şüphelilere ait konuşmaların iki kişi arasında gerçekleşmiş olduğunu ve konuşmanın hakkında gizlilik kararı olan bir soruşturmayla ilgili olduğunu vurguladı.

        ALENİYET UNSURU OLUŞMAMIŞ

        Savcı Ömer Solmaz şüphelilerce söylendiği iddia edilen sözlerin iki kişi arasında geçtiğini belirterek, şu görüşlere yer verdi: "İnternete ve basına yansıyan bu ses kayıtlarına göre konuşmaların iki kişi arasında cereyan ettiği, o sırada başka kimse tarafından duyulduğuna ilişkin delil bulunmadığı, bu haliyle somut olayda ihtilat unsurunun gerçekleşmediği, ayrıca konuşmanın üzerinden uzunca süre geçtikten sonra başkalarınca internet ortamına yüklendiği anlaşıldığından hakaret suçunun aleniyet unsuru da oluşmamıştır."

        İTİRAZ YOLU AÇIK

        Savcı, bu görüşlerinin ardında her iki şüpheli hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verirken, müştekilerin bu karara Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz yolu bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ