Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sevgilisini benzin döküp yakan kişiye müebbet hapis Sevgilisini yaktı "Vicdanen rahatım" dedi Sevgilisini yakan zanlı son kez hakim karşısında (Çilem Hülya Berkil)

        Soner ÖZCAN/AHT

        Antalya'da sevgilisi Çilem Hülya Berkil'in üzerine benzin dökerek yaktığı iddia edilen Abdurrahman Gazi Göçer, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olayın kaza olduğunu iddia eden Göçer, "Vicdanen rahatım" dedi.

        Antalya'da tartıştığı sevilisi Çilem Hülya Berkil'in (30) üzerine benzin döküp yaktığı iddia edilen 38 yaşındaki Abdurrahman Gazi Göçer, son kez hakim karşısına çıktı. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Abdurrahman Gazi Göçer ile Göçer'in yakınlarından rüşvet almakla suçlanan emekli başçavuş Hakan D., yalan tanıklık suçundan yargılanan ormancı Hüsnü A., Çilem Hülya Berkil'in annesi Serpil Demirbaş ve taraf avukatları katıldı.

        KIZININ FOTOĞRAFLARINI GÖSTERDİ

        Duruşma salonuna giren Serpil Demirbaş, kızının katil zanlısını karşısında görünce sinir krizi geçirdi. Mahkeme heyetine kızının, fotoğraflarını gösteren Demirbaş, "O ölmeyi hak etmiyordu. ‘Bir umuttur yaşamak' derdi ama acı çekerek öldü. Bu adam kızıma şiddet uyguluyordu. Üzerinde sigara söndürüyordu. Ayrılmak istiyordu ama bizi öldüreceğinden korkuyordu. Çünkü kızımı sürekli tehdit ediyordu" dedi. Mahkeme başkanına yanında getirdiği yara bandı ve sargı bezlerini gösteren Demirbaş, "Kızım yanında sürekli bunları taşırdı" diye konuştu.

        ‘BEN YAKMADIM, VİCDANEN RAHATIM'

        Çilem Hülya Berkil'in avukatlarının söz almasının ardından Mahkeme Başkanı Faris Özsoy, davanın karar aşamasına geldiğini belirterek sanıklara son sözünü sordu. Sanık Abdurrahman Göçer, müşteki ve tanıkların ifadelerinin baştan beri çelişkili olduğunu öne sürerek, "Ben ne o kızın ölmesini ne de bu olayların yaşanmasını isterdim. O kızı ben yakmadım. Vicdanen rahatım. Vicdanen rahatsız olduğum tek konu, benzini unutup ona sigara yakmam ve ona sigara vermem. Suçsuzum" dedi.

        BAŞÇAVUŞTAN RÜŞVET İDDİASI

        Sanık yakınlarından rüşvet alıp yalan tanıklıkla suçlanan emekli astsubay başçavuş Hakan D. ise, kendisine komplo kurulduğunu ileri sürdü. 22 yıl boyunca canını ortaya koyarak vatan ve millet için hizmet ettiğini kaydeden Hakan D., "Ben Döşemealtı ilçesinde 5 milyon liralık uyuşturucu rantını engelledim. Bana 1 milyon lira rüşvet teklif edildi. Kabul etseydim o zaman kabul ederdim. Bir takım elbise için burada yargılanmazdım. Sanığın yakınından ve kimseden kesinlikle rüşvet almadım. Beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu.

        MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

        Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Abudarrahman Gazi Göçer'i "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çaptırdı. Tutuksuz yargılanan Hakan D.'ye, "Rüşvet alma" suçundan 3 yıl 4 ay ve "Yalan tanıklık" suçundan 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 5 yıl, ormancı Hüsnü A.'ya "Yalan tanıklık" suçundan 1 yıl 8 ay, Alaattin G. ve Ziya Y.'ye ise "Rüşvet verme" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

        YAKINLARI AVUKATLARA SALDIRDI

        Mahkemenin ardından davaya alınmayan ve karara tepki gösteren Abdurrahman G.'nin yakınları adliye çıkışında Çilem Hülya Berkil'in avukatları ve anne Serpil Demirbaş'a saldırdı. Sanık yakınları tarafından darp edilen kadın avukatlar ve anne Serpil Demirbaş polis tarafından Adliye koridorlarına alındı. Olay yerine gelen takviye polis ekipleri Abdurrahman G.'nin yakınları adliye çevresinden uzaklaştırılırken, darp raporu alan Serpil Demirbaş ile avukatlar sanık yakınlarından şikayetçi oldu.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        Ankara'dan kız arkadaşı Çilem Hülya Berkil (30) ile birlikte Antalya'ya tatile gelen Abdurrahman Gazi Göçer'in (37), 22 Ağustos 2013'te tatil dönüşü kız arkadaşıyla tartıştığı ve araçta bulunan benzin bidonunu sevgilisinin üzerine dökerek yaktığı iddia edilmişti. Göçer, alev alan kız arkadaşını söndürdükten sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürmüş ve ardından tutuklanmıştı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan Çilem Hülya Berkil ise bir gün sonra yaşamını yitirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ