Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş mal varlığını YSK'ya bildirdi İşte Demiştaş'ın mal varlığı

        Cumhurbaşkanı adayları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğluve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mal varlıklarını YSK'ya bildirdi.

        YSK'ya gelen Başbakan Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Burhanettin Sevencan ile serbest muhasebeci ve mali müşavir Ramazan Kocaboy, mal bildirim formunu teslim etti.

        Özkaya, yaptığı açıklamada, "Anayasamız ve 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu çerçevesinde Sayın Başbakanımıza ait mal bildirim formunu YSK Başkanlığımıza teslim ettik. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun" dedi.

        ERDOĞAN'IN MAL VARLIĞI

        Güneysu-Dumankaya Köyü’nde 2 bin metrekare arsa (Maliyeti 10 bin TL), binek otomobil (Maliyeti : 234.080 TL), banka hesaplarında toplam 4 milyon 404 bin 192,13 TL, 200 bin dolar ve 500 bin TL alacak.

        DEMİRTAŞ'IN MAL VARLIĞI

        Demirtaş'ın mal varlığına dair bilgiler şöyle; "Diyarbakır'da 260 bin TL değerinde ev, Diyarbakır'da 100 bin TL değerinde hukuk bürosu olarak kullandığı büro, parti çalışmalarında makam aracı olarak kullanılan iki (2) adet Audi marka otomobil, Eşi Başak Demirtaş'ın kullandığı Skoda marka otomobil."

        İHSANOĞLU'NUN MAL VARLIĞI

        CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği, DSP, DP ve BTP'nin desteklediği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu YSK’ya adaylık belgeleriyle beraber mal beyanını verdi.

        Açıklamada İhsanoğlu'nun daha önce kamu görevlisi olduğu dönemlerde ve 2014 yılı başında yöneticisi olduğu dernekten dolayı mal beyanında bulunduğu belirtildi.İhsanoğlu’nun YSK’ya sunduğu beyanda, kendine veya eşine ait olmak üzere, miras ve satın alma yoluyla İstanbul’da 9 adet daire, 1 adet 2006 model Opel Vectra otomobil ve banka hesaplarında toplam 240.427 TL ve 3.596.304 ABD dolarlık mal varlığı olduğu beyan edildi.

        İhsanoğlu'nun ayrıca 2011 yılında, Yozgat’ta dedesinin konağına ait arsaları ve üzerindeki binaları Bozok Üniversitesi’ne bağışladığı açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ