Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Dayakçı kocaya' kelepçe, Panik Butonu, kadına şiddet

        Aykut YILMAZ/ANKARA

        Kadına yönelik şiddeti önlemek için alınan önlemlere bir yenisi daha ekleniyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, panik butonunun ardından dayakçı kocaya “kelepçe” takmaya hazırlanıyor. Aile Bakanlığı kaynakları, Adalet Bakanlığı’nın denetimli serbestlik kapsamında uyguladığı elektronik kelepçelere dikkat çekerek, “Benzer kelepçelerin kullanılmasını gündemimize aldık” dedi.

        Şiddet mağdurlarına yönelik panik butonu uygulamasının Adana ve Bursa’da başlatıldığını anımsatan kaynaklar, “Mağdurlara yönelik elektronik denetim sistemimiz var ama faillere yönelik elektronik denetim sistemimiz yoktu. Uzmanlarımız, Avrupa ve dünya ülkelerini inceledi. Oradaki kadına yönelik şiddet ve çözüm yollarını araştırdı. Şiddet uygulayanlara dönük elektronik denetim sisteminin uygulandığını tespit ettiler. Biz de şiddet uygulayanlara yönelik elektronik denetim sistemini gündemimize aldık” diye konuştu.

        SİNYAL MERKEZE DE GİDECEK

        Kaynaklar, panik butonu ile kelepçenin farkını şöyle anlattı: “Panik butonunda kadın, şiddet uygulayan eşini kendisine yaklaştığında görüp butona basıyor. Kelepçe sisteminde ise dayakçı koca eşine yaklaşmadan tespit ediliyor. Kelepçe, merkeze (dayakçı kocanın konumuyla ilgili) sinyal veriyor. Böylece, önceden harekete geçiliyor. Olası olaylar başlamadan önleniyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ