Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz yakalandı

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "Alihan Kuriş Suç Örgütü" soruşturması kapsamında daha önce tutuklanan Alihan Kuriş'in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın Marmaris Bozburun’da yakalandığı bildirildi.

        ANKA'da yer alan habere göre; Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturması kapsamında aranan Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın, yurt dışına kaçma hazırlığı içerisinde oldukları, yerlerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce tespit edildiği ve şüphelilerin Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Marmaris Bozburun’da yakalandığı öğrenildi" ifadelerine yer verildi.

        REKLAM

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "Alihan Kuriş Suç Örgütü" soruşturmasında daha önce gözaltına alınan 38 şüpheliden Alihan Kuruş dahil 32'si hakkında tutuklama, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmişti.

        ARAÇ ESKİ BAKANA AİT ÇIKTI

        Öte yandan İHA'da yer alan habere göre; soruşturmada, yurt dışına kaçma hazırlığındayken Marmaris Bozburun’da yakalanan firari Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın kaçış organizasyonuna ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

        Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, şüphelilerin Muğla’ya götürülmesinde kullanılan aracın, eski İçişleri Bakanı ve son olarak İYİ Parti Ordu 1. sıra milletvekili adayı olan İdris Naim Şahin adına 2030 yılına kadar tahsisli olduğu belirlendi.

        Yapılan incelemelerde aracın 16 Ağustos 2026 tarihinde İzmir’in Selçuk ilçesi Kozpınar mevkiindeki bir akaryakıt istasyonundan yakıt aldığı, aracın sürücüsünün ise Mehmet Özmen olduğu tespit edildi.

        REKLAM

        PTS ve diğer görüntülerde, Özmen’in araçtan indiği, araç içerisindeki diğer kişilerin ise tedbir amacıyla araçtan inmediği tespit edildi. Özmen’in şüphelileri Muğla’ya bıraktıktan sonra araçla yeniden İstanbul’a döndüğü değerlendirildi.

        Soruşturmadaki bir diğer dikkat çekici tespitte ise Özmen’in kullandığı belirlenen GSM hattını 16 Ağustos günü saat 12.31 sıralarında kapattığı, aracın ise aynı gün 15.05 sıralarında ViaPort Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarına girdiği belirlendi.

        Özmen’in gidiş ve dönüş güzergâhında telefonunu kapalı tuttuğu, hattın 17 Ağustos günü saat 11.05’te aracın ViaPort PTS kaydıyla uyumlu şekilde yeniden aktif hale geldiği tespit edildi. Bu veriler doğrultusunda, Özmen’in İstanbul’a dönüşünün ardından telefonunu tekrar açtığı anlaşıldı.

        Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın gayr-i resmî yollarla yurt dışına çıkarılmasına yönelik organizasyonda kimlerin yer aldığı, aracın hangi şekilde temin edildiği ve kaçışa yardım eden diğer kişilerin tespitine yönelik soruşturma derinleştiriliyor.

        58 BİN EURO TESPİT EDİLDİ

        Araçta 58 bin avro bulunduğu tespit edilirken, yapılan incelemede ışıklı uyarı sistemlerinin mevzuata aykırı şekilde ön ve arka camların içerisinde de bulunduğu belirlendi. Trafik ekiplerince yapılan işlemler kapsamında aracın 1 ay süreyle trafikten men edilmesine karar verildi. Soruşturma kapsamında adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ