Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Hatayspor Galatasaray maçına spor yazar yorumları! Serdar Ali Çelikler: Artık kimse yemiyor... - Galatasaray Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: "Soru 1: Bir takım teknik direktörü 14 günlük arada 2 stoperi cezalı iken bu süreçte 4. stoperini oynanan maçta kullanmıyorsa Ozornwafor neden alınmıştır? D'Avilla - Florya ilişkisi nedir? Ozornwafor, bu maçta bile oynamayacaksa Emin Bayram neden satılmıştır?"

        2

        "Soru 2: Bir takım teknik direktörü, 14 gün aradan sonraki bir maçta devrede 4 oyuncu değiştiriyorsa, sağ bek Şener stopere, stoper Gedson orta sahaya, orta saha Ömer Bayram sol beke geçiyorsa yani 4 yeni oyuncu 4 de pozisyon değişikliği yapıyorsa adama "Siz 14 gün ne yaptınız kardeşim" diye sormazlar mı?."

        3

        "Bir takım sezon başından bu yana 15 tane diziliş 28 tane sistem denemez. Para sende - şan şöhret sende - medya sende - hakemler sende - troller sende ama senden başka herkes suçlu... Artık kimse yemiyor. Gerçekleri kabul etmek ve Hoca Terim'i ciddi ciddi tartışmak gerek. Artık ya Başkan Terim ya da "Teşekkürler Terim" dönemi geliyor."

        4

        ŞANSAL BÜYÜKA: "Levent Şahin hocayı maç öncesi dinliyordum... Levent Şahin, 'Hukuksuz biçimde hocamız aramızda yok' demez mi? Sevgili Hocam, bizim aklımızla dalga mı geçiyorsun. Son Rizespor maçında rakip kulübün yöneticisine çok ağır küfürleri eden Fatih Hoca değil mi, bu küfürleri temsilci yazmadı mı? Rakibe ağır küfür cezayı gerektirmiyor mu? Fatih Hoca‘nın yıllardır bu kaçıncı cezası... TFF’ler, MHK‘ler, hukuk kurulları, disiplin kurulları gelip gidiyor, bunların hepsi mi size düşman? Hepsi mi maksatlı? Sizlerin hiç mi kusuru yok, hiç mi yanlışı yok?"

        5

        "Hukuk, tuzak, pusu diye diye takımın futbolcularına da sonunda buna inandırdınız. Oynamıyorlar, oynatamıyorsunuz. Oysa sahada Galatasaray takımı yok. Önce bunu görsenize... Son 2 maçta Galatasaray kalesine golleri kim attı? Hakem mi attı, TFF mi attı? Koca Galatasaray takımı Muslera‘nın mucize kurtarışlarına rağmen bu kadar gol yer mi? Kendinizi kandırmaktan, camiayı ve futbol dünyasını kandırmaya çalışmaktan vazgeçin..." - MİLLİYET

        6

        AHMET ÇAKAR: "Galatasaray için dün gece şampiyonluk kesin olarak bitti. Artık 'İkinci olabilir miyiz' diye düşünecekler, o noktada bile zorlanabilirler. Çünkü dün akşam ortaya koydukları oyun, daha doğrusu hiç koyamadıkları oyun, ruhsuzluk. İnsana 'Acaba lig ikinciliğini de mi hak etmiyorlar' diye sorduruyor."

        7

        "Neymiş efendim, eksikmiş. Olabilir, eksik de olabilirler ama dün geceki rezilliği ortaya koymaya hakları yok. Sağ ve sol bek yol geçen hanı gibi, Arda'nın yürüyecek hali yok. Rakip Hatayspor, Türkiye'nin en iyi kontraya çıkan takımlarının başında gelirken buna hiçbir önlem alamamış bir Galatasaray vardı. Galatasaray ağır fark yemediğine dua etsin." - SABAH

        8

        ÖMER ÜRÜNDÜL: "Bu farklı yenilgi Galatasaray için ligdeki durumu açısından önemli bir sıkıntı olacaktır. Yeri geldikçe vurguluyorum; İstanbul'a gelen yabancı futbolcuların büyük çoğunluğu ciddi fizik düşüş yaşıyorlar. Aynı sorun Mostafa'da da var. Ülkesinden geldikten sonraki performanslarından son maçlarda eser yok."

        9

        "Hatayspor çok önemli bir galibiyet aldı. Tabii bu büyük bir başarı ama bu tip skorlardan da Ömer Erdoğan'ın ders çıkarması gerekir. Oyuncuların genelinde zaman zaman fazla rahatlık gözlemledim. Ve bir de prese karşı gereksiz pas hataları yaptılar. Maç 0-0 iken az kaldı gol yiyorlardı bu yüzden. O gol de olsa maçın geneli ters yüz olabilirdi." - SABAH

        10

        OSMAN ŞENHER: "Fatih Terim’in sahaya sürdüğü kadroya itiraz edecek konumda değiliz. Çünkü futbolcularla beraber Florya’da yaşayan kendisi. Ama bir gerçek var, dün Hatayspor karşısındaki, bilhassa da ilk yarıdaki kadronun yedikleri gole bile tepki verecek ne gücü ne de kapasitesi vardı. Düşünebiliyor musunuz, zirveye oynayan bir takım ilk 45 dakika 2-0 yenik durumda ve rakip kaleye gidemiyor bile."

        11

        "Hani Galatasaraylıların ‘8 puan da, 18 puan da kapanır’ diye bir lafı vardı. Valla hiç kusura bakmasınlar, bırakın puan farkını kapamayı, sarı-kırmızılılar bu performansıyla şu anki konumunu bile koruyamıyor. Herkes elini vicdanına koysun. Şampiyonluğa oynayan bir takım böyle mi mücadele eder?"

        12

        "Peki bundan sonra ne olur? Artık şampiyonluk kelimesini konuşmak için Beşiktaş’ın puanlar kaybetmesi lazım. Bundan böyle top Galatasaray’da değil; rakibe geçmiş durumda. Şampiyonluk da çok zor" - MİLLİYET

        13

        ERMAN TOROĞLU: "90 dakika boyunca bir futbol takımı bu kadar aciz olabilir mi? Yani Galatasaray... O zaman bir tek cümle yazılır; Galatasaray ölmüş ağlayanı yok. Maç 2-0 olduktan sonra hakem, Hatayspor'a çok alakasız sarı kartlar göstererek Galatasaray'a omuz verdi. Ama sarı-kırmızılılar bundan bile faydalanamadı."

        14

        "Aslında normal, geminin baş kaptanı devamlı tribünde, sahada değil. Kaptansız gemi de böyle olur. Hoş bu gemiyi bu sezon bir kaptan olduğunda da gördük, fark etmedi. Çoğu maçta Fatih Terim sahaya, zemine bahane buldu. Hatay Stadı'na halı serseniz bu zemindeki çimden daha iyi olamazdı. Eğer hakem, o tuhaf kartları göstermese şunu net söyleyebilirim, dün Galatasaray, Hatay'dan 6-7 gol yiyerek gidebilirdi."

        15

        "Fatih Terim'in ve Galatasaray'a yeni gelecek yönetimin teknik adam konusunda bayağı düşünmesi gerekir. Özellikle Fatih hocanın, "Ben devam etsem Galatasaray'a fayda sağlar mıyım?" demesi gerekir. Çünkü seyirci artık Fatih Terim'e eskisi kadar sıcak bakmıyor." -SABAH

        16

        SERKAN KORKMAZ: "Terim'in ilk 11 tercihindeki Ömer ve Arda isimleri hayli sırıtıyordu. Ryan Babel, sakat veya cezalı değilse, en formsuz haliyle bile Galatasaray'ın ilk 11'ine gözü kapalı konacak birkaç isimden bir bence. Stopersizliğin zirve yaptığı ortamda Ozornwafor'un yedek oluşuysa tek kelimeyle tuhaftı."

        17

        "Şimdi önümüzdeki haftayı "BAY" geçecek sarı-kırmızılılar, şampiyonluğun en güçlü adayı Beşiktaş, Kasımpaşa'yı yenerse belki de bu sezona "BAY BAY" geçmek durumunda kalacak. Matematiksel olarak bunu söylemek için belki erken fakat izan duygusu olanlar için, bu ifade geç bile sarf edilmiş olabilir." - FOTOMAÇ

        18

        REHA KAPSAL: "Galatasaray'ın eksikleri var, Fatih Terim kulübede yok. Maç başında Galatasaray kazanır diyebiliyor muyuz? Hayır. Oyuncu değişikliği olabilir, tandem değişmiştir ama değişmeyen bir şey vardır, oyun. Oyun yapısı doğru değil Galatasaray'ın."

        19

        "Galatasaray'ın sezon başından beri formda bir oyunu yok. Bu mağlubiyet bir tesadüf değil. Oyuncu eksikliği ile beraber oyun eksikliği olunca bu sonuç oluyor. Galatasaray coşkusuz diye de okuyabilirsin. Galatasaray'ın yapısında en büyük eksiklik gelişmeyen oyun. Bu oyundan 9'da 9 çıkar mı? Zor."

        20

        AYHAN AKMAN: "Galatasaray için eksikler mazeret değildi. Luyindama, Marcao, Yedlin ilk 11 oyuncuları ama onlar olsaydı daha iyi olurlardı diyebileceğim bir oyun göremedim. Galatasaray'ın maç önü hazırlıkları iyi değil. 61 puandasınız, yenerseniz maç fazlasıyla da olsa Beşiktaş'ı yakalıyorsunuz, böyle bir maç ama görüntü bize bunu söylemedi."

        21

        "İlk yarıda mağlup duruma düşüyorsunuz, 2. yarıda takımın reaksiyon vermesini bekliyorsunuz, 2. yarıda da o yok. Belki Falcao'nun bir kafa topu var direkten dönen, yine Falcao'nun 1-2 pozisyonu dışında net pozisyon yok. Büyük bir darbe aldı Galatasaray. Şampiyonluğu çok çok zora soktu. Beşiktaş'ın bir de bay maçı var, onu da kazansa şu anda fark 9'a çıkabilir."

        22

        ALİ GÜLTİKEN: "Çok uzun zamandır oynamayan Şener, sahanın en negatif oyuncularından biriydi. Başarısız oldu. Aynı şekilde tüm savunma bloğu da öyle. Donk toparlamaya çalıştı gibi ama işin bütününe baktığımızda, savunma orta saha ile berabere uyumunda facia bir oyun sergiledi. Galatasaray'da bir çözüm üretme yoktu."

        23

        "Bazı maçlarda pansuman yaparsınız. Şener de olsa, Fernandes de olsa, Etebo da olsa, baktığımızda Donk ile uyumsuzluk var. Onun ötesinde takım bütünlüğünde oyuna tutunamayan bir Galatasaray."

        24

        TÜMER METİN: "Galatasaray kötü oynadı diyemem, Galatasaray çok kötü oynadı, bu kötü oynamanın ötesinde. Kötü oynamak, bir maçtan 3-0 mağlubiyetle ayrılmak... Hatay'a giden herkes kaybedebilir ama görüntün kazanabilecek kadar düzgün olur. Galatasaray'ın takım bütününde bunu söylememiz mümkün değil."

        25

        "Tercihler önemlidir, hocanın çıkan 11 tercihinde şu da oynasın, bu da oynasın demek mümkün değil. Çıkan 11 üzerinden çok eleştiri yapamam. Ligin bu haftaları için, bu keskin virajları dönüyorken, keskin deplasmanlarda eksik yakalanabilirsiniz ama bazen bu eksikliği motivasyon ile kapatırsınız. Soyunma odasında olmayan bir Fatih Terim'in soyunma odasıyla, hocanın olduğu bir soyunma odası başka olur. Motivasyonu çok aşağıda gördüm."

        26

        ÖNDER ÖZEN: "Galatasaray kulübünün kontrat verdiği bir stoper Ozornwafor. Sağ bek stoper oynuyor, orta saha stoper oynuyor ve bir dünya eksik var. Bu şartlar altında forma verilmiyorsa, son derece güvenilmez bulunuyor. Bu kadar güvenilmezse antrenmana da almamak gerekiyor. Genç takımda mutlaka vardır, biraz daha güvenilir biri. Onu Hatay'a götürmek daha mantıklı olabilirdi."

        27

        TUGAY KERİMOĞLU: "Hatay'a kaybedebilirsiniz. Bir Alanya gibi oynayabilir mi Galatasaray diye bekledim. Hatay hücumda etkili zaten. Bu kadar eksikle bekleyerek ve Onyekuru ile kontratağa giderek, bir oyun kimliği üzerinden kurgulanmalıydı. O yoktu. Onyekuru'yu kullanarak bir etkinlik görebilirdik."

        28
        29
        30

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ