Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu | Meteoroloji'den bugün için kritik uyarı! Yurtta sağanak! 4 bölgede fırtına! Bugün hava nasıl olacak? Hava durumu İstanbul

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli; Marmara ve Kuzey Ege'de zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

        AKŞAM SAATLERİNE KADAR ETKİLİ OLACAK

        Kuvvetli rüzgarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

        YURT GENELİNDE SAĞANAK VAR

        Yurt genelinde uzun süredir yaşanan kuraklık ve beklenen sağanak yağış için Meteoroloji'den uyarı yapıldı. Edinilen bilgilere göre bugün 7 bölgemizde de sağanak bekleniyor.

        4 KENTTE KUVVETLİ SAĞANAK

        Yağışın İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'da kuvvetli olması bekleniyor. Alınan son bilgilere göre bugün illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak:

        ANKARA: 17, Sağanak yağmur

        İSTANBUL: 20, Sağanak yağmur

        İZMİR: 19, Gök gürültülü sağanak yağışlı

        ANTALYA: 22, Gök gürültülü sağanak yağışlı

        KONYA: 17, Parçalı çok bulutlu

        SAMSUN: 20, Parçalı bulutlu

        TRABZON: 20, Parçalı bulutlu

        KARS: 9, Sağanak yağmurlu

        REKLAM

        ERZURUM: 9, Sağanak yağmurlu

        DİYARBAKIR: 15, Sağanak yağmurlu

        GAZİANTEP: 15, Sağanak yağmurlu

        METEOROLOJİ'DEN SİS VE PUS UYARISI

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada sabah saatlerinde sis ve pus hadisesine karşı dikkatli olunması uyarısında da bulunuldu.

        İBB'DEN DE UYARI GELDİ

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da perşembe günü öğle saatlerinden itibaren, rüzgarın kuvvetlenerek fırtına şeklinde esmesi ve beraberinde sağanak yağış geçişleri beklendiğini açıklayarak, İstanbulluları hava ve deniz ulaşımında oluşabilecek aksaklıklar ile devrilme, uçma, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuz koşullara karşı uyardı.

        Açıklamada, "Meteorolojik verilere göre, İstanbul ve ülkemizin batı bölgeleri, Orta Akdeniz üzerinde gelecek alçak basınç sisteminin etkisine girmeye hazırlanıyor. Bu nedenle hâlihazırda güneyli yönlerden hafif esen rüzgârın perşembe öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek aralıklarla fırtına şeklinde etkili olacağı, beraberinde aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Saatte 40-65 kilometre hızla esmesi beklenen fırtınanın, kısa süreli hamleler ile 70-75 kilometrelik kuvvetli fırtınaya dönüşebileceği belirtiliyor. İBB, perşembe gününden itibaren fırtına ve şiddetli yağmur nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı müdahale edecek ekiplerini sahada hazır tutacak" denildi.

        İstanbullular da kuvvetli rüzgâr nedeniyle deniz ve hava trafiğinde yaşanabilecek aksamalar ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

        Öte yandan, güneyin ılık ve yağışlı havasını bölgemize taşıyan sistem nedeniyle beklenen yağmurların salı gününe kadar sürmesi, önümüzdeki hafta boyunca sıcaklıkların 15-18 derece aralığında seyretmesi bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 21 Kasım'a kadar mevsim normalleri civarında, 21-30 Kasım tarihleri arasında mevsim normalleri ila 1 ila 3 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ