Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler İhtiyaç sahiplerine müjde! Başvurular T.C. kimlik kartı ile yapılıyor: Bin 62 TL veriliyor! - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine özel kampanyalar düzenleniyor. Yeni gelen duyuruya göre ihtiyacı olan kişilere tek seferlik, T.C. kimlik kartıyla başvuru sonucu 1062 TL verilecek.

        2

        T.C. KİMLİK KARTI İLE BAŞVURU

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan, 15 Nisan 2022 tarihi ve sonrasında yakını/yakınları vefat eden Türk vatandaşlarına tek seferlik bin 62 TL tutarında ödeme yapıyor. Ödemeyi almak için T.C. Kimlik kartı ile başvuru yapılması gerekiyor.

        3

        ÖLÜM BELGESİ GEREKİYOR!

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği 1062 TL tutarındaki ödeme ölüm parası olarak biliniyor. Yapılan ödemeyi alabilmek için ölüm belgesinin sunulması şartların başında geliyor.

        4

        ÖDEMELER ARTIYOR MU?

        Ödenen tutar hakkında Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Memur aylık katsayısı artış oranında dönemsel olarak artmaktadır" denildi.

        5

        NASIL BAŞVURU YAPILIR?

        Ölüm parası alabilmek için ilk olarak ölüm belgesi sunulmalıdır. Vefat eden kişinin hanesinden olan biri ödemeyi alabilir. Ölüm belgesi sunulduktan sonra süreç başlıyor. T.C. Kimlik kartı ile başvuru gerçekleştiriliyor.

        6

        ÖLÜM PARASI KAÇ KERE ALINABİLİR?

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 1062 TL tek seferliktir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ