Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Genel seçimlerin ikinci turu başladı! Yurt dışında vatandaşlar sandığa gidiyor
        1

        Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turu kapsamında yurt dışı temsilcilikler ile gümrüklerde oy kullanma işlemi dün başladı. Bu kapsamda sadece yurt dışı seçmen kütüğüne kaydı olan vatandaşlar oy kullanabiliyor.

        2

        Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) 28 Mayıs'ta yapılacak seçim için Türkiye'nin 73 ülkedeki 151 temsilciliğinde 167 noktada sandık kuruldu.

        3

        Yurt dışı temsilciliklerde bugün başlayan oy verme işlemleri 24 Mayıs'a kadar, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar sürecek.

        4

        20 Mayıs itibariyle ABD, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde oy kullanma işlemi başladı.

        5

        İsviçre, Belçika, İtalya, İrlanda, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Litvanya, Kırgızistan ve Çin'de seçmenler oy kullanmak için sandık başına gitti.

        6

        OYLAR ANKARA'YA GETİRİLECEK

        Yurt dışında oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oylar, YSK'nin belirlediği yöntemlerle yüksek güvenlik altında diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilecek.

        7

        Bu oylar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca Ankara ATO Congresium Fuar Merkezi'ndeki güvenlikli alanda saklanacak.

        8

        Türkiye'de 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla birlikte yurt dışı sandıklar da açılacak. Oyların sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı nezaretinde yapılacak

        9

        İLK TURDA REKOR KATILIM

        14 Mayıs seçimleri için yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrüklerde oy verme işlemine rekor katılım sağlanmıştı.