Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon IMDB'den 8 ve üstü puan alan Türk dizileri! Bazı dizilerin listede olmaması sizi şaşırtabilir
        1

        ELVEDA RUMELİ

        Puan: 8

        Konusu;

        Yıl 1896. Osmanlı Balkanlardaki hakimiyetini yavaş yavaş kaybetmektedir. Dizinin ana karakteri Sütçü Ramiz; Makedonya bölgesinde Manastır şehrine yakın bir köyde evlilik çağındaki üç kızı ve karısıyla birlikte yaşayan fakir bir Türk köylüsüdür. Dizi hem Ramiz ve ailesinin ekseninde gelişen olayları ele alıyor hem de Balkanlardan çekilmekte olan Osmanlı'nın o yıllarına bir ayna tutuyor.

        2

        AVRUPA YAKASI

        Puan: 8.6

        Konusu;

        Dizide Nişantaşı'nda yaşayan Sütçüoğlu ailesi ve Avrupa Yakası dergisi çalışanları ile onların yakınlarının komik öyküsü anlatılıyor.

        3

        YEDİTEPE İSTANBUL

        Puan: 8.6

        Konusu;

        Olcay, iş insanı kocası iflas edip intihar edince orta hâlli bir mahalleye taşınmak zorunda kalır. Burası eski tarz sıcak ilişkilerini kaybetmemiş bir mahalledir. İşsiz Yusuf karakterinin yazmayı denediği Mahallenin Romanı ile paralel olarak mahalledeki zengin çeşitlilikteki karakterlerin başından geçen olaylar anlatılır.

        4

        7 NUMARA

        Puan: 8.8

        Konusu;

        Üniversite okumak için farklı şehirden gelen 7 öğrencinin hayatını anlatan dizide; öğrencilerin arasındaki farklara değiniliyor ve öğrencilerin başından geçenlere yer veriliyordu.

        5

        BEHZAT Ç: BİR ANKARA POLİSİYESİ

        Puan: 8.8

        Konusu;

        Behzat, 1985 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuş, Cinayet Büro'da görev yapan bir polistir. Hizmet verdiği süre içinde aldığı kıdem tenzilleri nedeni ile Başkomiser olarak kalmıştır. Ekibi ile beraber Ankara'da işlenen cinayetleri çözmeye çalışmaktadır.

        6

        İŞLER GÜÇLER

        Puan: 8.6

        Konusu;

        3 yakın arkadaş kendi filmlerini çekmeye karar verir ama hiç paraları yoktur. İşler Güçler, kariyerlerinde farklı noktalardaki üç oyuncunun, birlikte bağımsız bir film çekebilmek için girdikleri kısır döngünün trajikomik hikayesini konu ediyor.

        7

        BİR BAŞKADIR

        Puan: 8.5

        Konusu;

        Bir Başkadır, birbirlerinden oldukça farklı karakterde olan ve bambaşka hayatlar yaşayan bir grup insanın yollarının kesişmesiyle değişen yaşamlarını konu ediyor.

        8

        MASUM

        Puan: 8.3

        Konusu;

        Emekli Başkomiser Cevdet, eşi Nermin ve oğlu Tarık ile beraber bir kıyı kasabasında yaşamaktadır. Tarık'ın eşi Emel ve abisi Taner bir trafik kazasında ölmüşlerdir. Cevdet'in eski öğrencisi Yusuf Komiser, yakın arkadaşı Taner'in esrarengiz ölümünü aydınlatmak için Başkomiser Selahattin tarafından kasabaya gönderilir. Cevdet ve Nermin'in saklamaları gereken sırların açığa çıkması artık an meselesidir.

        9

        ŞAŞIFELEK ÇIKMAZI

        Puan: 8.7

        Konusu;

        Şaşıfelek Çıkmazı; işler ters gitse de bir şekilde düzlüğe çıkan, mutlu olmayı başaran, hayatın acı tatlı her yönünü doyasıya yaşayan karakterlerin olduğu bir mahalledir. Bu mahallede yaşayanlar aşkı da, dostluğu da, iyiyi de, kötüyü de birlikte yaşar; birlikte güler, birlikte ağlarlar.

        10

        LEYLA İLE MECNUN

        Puan: 9.1

        Konusu;

        Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen biri kız diğeri erkek iki bebek, hastanede boş yer kalmayınca aynı yatağa konurlar. Ailelerinin "doğar doğmaz birbirlerini buldular" şakası üzerine, bebeklere beşik kertmesi yapılır ve kızın ismi Leyla, oğlanınki ise Mecnun olur.

        Aradan yirmi beş yıl geçer. Leyla, İstanbul Üniversitesi'nde okurken, Mecnun ise Açık Öğretim'e devam eder. Her ikisinin de birbirlerinden haberi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun'a durumu anlatınca, Mecnun gönülsüzce annesiyle birlikte Leyla'yı istemeye gider. Fakat ziyaret tartışmayla sonlanır; gönülsüz Mecnun ise Leyla'yi ilk gördüğü anda aşık olmuştur.

        11

        ŞAHSİYET

        Puan: 9

        Konusu;

        Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul'un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu'nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurt dışında yaşamaktadır, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh'ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur.

        12

        TATLI HAYAT

        Puan: 8.5

        Konusu;

        İhsan ve eşi Sevinç, İhsan'ın kuru temizleme işinden bolca para kazanmış ve sınıf atlamaya karar vermişlerdir. İhsan'ın hayatta yükselme çabaları dâhilinde Gültepe'de bir gecekondudan Etiler'deki yeni lüks evlerine taşınmışlardır. Üst kat komşuları Türk-Rum çifti Feraye ile Yorgo, kızları Pelin, yan komşuları kitapkurdu İrfan ve İhsan'ın annesi Cevriye Hanım ile alışık olmadıkları bu yeni "Tatlı Hayat" hem onları yeni ufuklara taşıyacak hem de yepyeni sorunlarla karşı karşıya bırakacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ