Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Infiniti 13 Avrupa ülkesinde faaliyetlerine son veriyor - Otomobil Haberleri
        .png
        .png

        Nissan'ın premium markası Infiniti, sürpriz bir karara imza atarak Batı Avrupa pazarından çekileceğini duyurdu. Bu kapsamda, 2020 yılından itibaren markanın 13 Avrupa ülkesindeki satışlarını durduracağı bildirildi.

        Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, şirketten yapılan açıklamada, "Infiniti ve Nissan uzun vadeli planlarını yeniden gözden geçirmektedir. Önümüzdeki yıllarda Kuzey Amerika pazarına yönelik SUV modellere ağırlık verirken, gelecek 5 yıl içinde Çin'de beş yeni model satışa sunmayı planlıyoruz" ifadesine yer verildi.

        Infiniti'nin elektrikli araç planları doğrultusunda ise, 2021 yılından itibaren dizel otomobil satışını da durduracağıbilgisi paylaşıldı.

        AVRUPA'NIN DOĞUSUNDA SATIŞLAR SÜRECEK

        Batı Avrupa'dan çekilecek Infiniti, kıtanın doğusundaki faaliyetlerine ise devam edecek. Bu kapsamda, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Asya pazarlarındakioperasyonların devam edeceğibelirtildi.

        REKLAM

        İngiltere'deki Sunderland fabrikasında hali hazırda üretimi devam eden Q30 ve QX30 modellerinin ise 2019 yaz aylarından itibaren ülkedeki üretimlerinin son verileceği açıklandı.

        Infiniti'nin 2020'den itibaren operasyonları durduracağı ülkeler ise şu şekilde;

        Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Luksemburg, Hollanda, Polonya, İsviçre ve İngiltere.

        GEÇEN YIL TÜRKİYE'DE 18 OTOMOBİL SATTI

        1989 yılında doğan Infiniti, öncelikli olarak ABD pazarı için modeller geliştirmesi ile biliniyor. Merkezi Hong Kong’da bulunan markanın ürettiği modeller, dünyada 50 ülkede satılıyor.

        Infiniti'nin üretimi ise Japonya, ABD, İngiltere ve Çin’de bulunan tesislerde gerçekleştiriliyor. Japon premium otomobil üreticisi, 2009 yılındanbu yana ise Türkiye'de dahil olmak üzere Avrupa pazarında da faaliyet gösteriyor.

        REKLAM

        Geçen yıl ABD'de 150 bin ve Çin'de de 46 bin adet araç satan üreticinin, kıtadaki satışlarının son yıllarda düşmesinin alınan kararda etkili olduğu bildiriliyor. Öyle ki, Avrupa'daki üretim üssü olan İngiltere'de geçen yıl 750 adet Infiniti satıldı.

        Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, 2018 yılında Infiniti'nin Türkiye satışları 18 adet seviyesinde gerçekleşti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ