Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Apple iOS 16 ne zaman çıkacak? iOS 16 özellikleri neler? iOS 16 güncellemesi alacak telefonlar hangiler? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        iOS 16 sürümü için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yeni sürümün sonbahar aylarında kullanıcılarla buluşması bekleniyor. iOS 16 güncellemesinin telefonlara ve cihazlara ne gibi yenlikler getireceği Apple kullanıcıları tarafından araştırılmaya başlandı. Peki iOS 16 ne zaman çıkacak? 2022 iOS 16 özellikleri nelerdir? İşte iOS 16 hakkında merak edilen soruların yanıtı...

        2

        iOS 16 NE ZAMAN ÇIKACAK?

        Apple, 2022 yılının ilk önemli etkinliği olan WWDC 2022 (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı)’nda iPhone’un yeni işletim sistemi iOS 16 sürümünü duyurmuştu. Uzun bir süredir beta sürecinde olan iOS 16, 12 Eylül günü destekleyen modeller için indirmeye sunulacak.

        3

        iOS 16 ÖZELLİKLERİ

        Apple'ın, Dünya Geliştiricileri Konferansı'nda tanıttığı iOS 16 ile iPhone'larda kilit ekranı daha kullanışlı hale getirildi. Yeni sürümle birlikte ekranı açmadan birden fazla eylemi gerçekleştirme özelliği gelecek. Ayrıca kilit ekranı tamamen özelleştirilebilecek.

        4

        Yeni sürümle gelen diğer bir yenilikte mesajlar uygulamasıyla ilgili. iMessage'ta kullanılan emoji ve gif uygulaması benzeri öğelerin yanına daha fazla sosyal ağ işlevselliği eklendi. Ayrıca iMessage kullanıcıları için gönderilen mesajı düzenleme ve geri alma özellikleri de geliyor.

        iOS 16 ile gizlilik için de bazı duyurular geldi. Yeni sürümde "Safety Check" isimli bir alt yapı geldi.

        5

        Yeni sürümde genişletilmiş uyku izleme işlevleri ve ilaç takibi özelliği de gelecek.

        Fotoğraftaki metinleri ayrıştırabilen canlı metin özelliği, iOS 16 ile artık videolarda da çalışabilecek.

        6

        Yeni Güncelleme ile, birden fazla aile üyesinin fotoğraf eklemesine ve paylaşmasına izin veren iCloud Fotoğraf Kitaplığı da eklendi.

        Haritalar için de bazı yenilikler, duyuran Apple, artık kişilere 15 noktaya kadar rota planlama şansı verecek. Burada Siri üzerinden rotada güncelleme yapılabilecek.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ