Işıl'a çarpan hemşire çıktı
İstanbul'da Pendik sahil yolunda karşıdan karşıya geçen lise öğrencisi Işıl Öykü Dinç, araç çarpası sonucu hayatını kaybetti. Şüphelinin 48 saat sonra serbest kaldığı iddia edilen kazayla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Kazayı yapan kişi olan Ömer D.'nin özel bir hastanede hemşire olarak çalıştığı belirlendi. Kazadan sonra tutuklanan Ömer D.'nin, 6 gün sonra adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildiği ortaya çıktı. Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun özel haberi..
ABONE OLOlay 18 Mayıs'ta Pendik sahil yolunda meydana geldi. Çamçeşme Alparslan Anadolu Lisesi öğrencisi Işıl Öykü Dinç yolun karşısına geçerken, bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Kahreden kazayla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Aracı kullanan Ömer D.’nin olay günü yanında bir gün sonra evleneceği nişanlısı olduğu öğrenildi.
Kazadan hemen sonra gözaltına alınan Ömer D.’nin özel bir hastanede hemşire olarak çalıştığı belirlendi. Tutuklanan şüpheli Ömer D.'nin, 6 gün sonra adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildiği ortaya çıktı.
Şüpheli Ömer D.’nin ağabeyi Faruk D. kazayla ilgili açıklamada bulundu. Ailelerinin adına hayatını kaybeden genç kızın ailesine başsağlığı dilediklerini belirten Faruk D., “Yaklaşık bir ay önce yaşanan elim trafik kazası, ailemiz için derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. Kazada sürücü olan kardeşim Ömer'in abisi olarak, ailemiz adına hayatını kaybeden merhume kardeşimizin ailesine başsağlığı diliyor, acılarını yürekten paylaşıyoruz.” dedi.
Faruk D., şunları söyledi: "Kaza, Pendik sahil yolunda araçlara yeşil ışık yanarken, orta şeritte seyir halinde olan kardeşimin kullandığı aracın sağ ön kısmına, trafik ışıklarından 14.30 metre ilerisinde yayanın aniden koşarak yola çıkması sonucu meydana gelmiştir. Kardeşim, aracın sağ tarafına ve kör noktasına denk geldiği için merhumeyi görmemiştir. Kardeşim ve nişanlısı hemşire olduğu için araçtan indikleri gibi merhumenin yanına koşarak gelip müdahale etmeye başlıyor. Trafik polisinin etrafta oluşan kalabalığın herhangi bir fiziki müdahalesine 'siz burada durmayın' diyerek polis aracının içerisine bindirirken bile kardeşim kalabalığa merhumenin hareket ettirilmemesi gerektiği uyarısında bulunmuş. Kesinlikle olay yerinden kaçmak veya müdahale etmemek gibi bir durum söz konusu değil. Kardeşimin mesleki ahlakı zaten insan hayatı kurtarmak üzerinedir. Devamında olay yerindeki trafik ekiplerince önce karakola götürülmüş, ifadesi alınmış ve ilk gece nezarette kalarak ertesi gün adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştır."