Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İspanyol çiftçi 215 kiloluk dev kabak yetiştirdi

        İspanya'nın kuzeybatısında, Portekiz’in Zamora sınırındaki Arribes de Duero Tabiat Parkı'nda bir çiftçi, büyümesinin tamamlamasına bir ay kalmasına rağmen 215 kilo ağırlığında kabak yetiştirdi.

        Kabağın bir ay içinde 10 kilogram daha büyümesinin beklendiği belirtildi.

        Çiftçi Manuel Ramos, yetiştirdiği dört devasa kabakla yarışmaya katılacağını söyledi. Ramos, daha sonra kabağı pişirerek kasaba halkına ziyafet vereceğini belirtti.

        70 KİLO KABAK YETİŞTİRDİ

        Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde yaşayan İsmet ve Döne Kıstı çifti, köy evlerinin bahçesinde 70 kilo gram ağırlığında devasa bal kabağı yetiştirdi.

        Kızyusuflu köyünde yaşayan Döne Kıstı, bir yakınından aldığı bal kabağı tohumlarını köyde bulunan evlerinin bahçesine ekti.

        Aradan geçen 3 ay içerisinde yeşeren ve kök salan tohumlardan çıkan kabaklar herkesi şaşırtarak 70 kilo ağırlığa ulaştı. Bahçede çıkan 70 kiloluk kabaklardan birini koparan aile üç kişi yardımıyla kabağı bahçeden eve taşıdılar. Diğer kabağın ise ne kadar daha büyüyeceğini merak eden ve ağırlığından dolayı bahçede bıraktıklarını söyleyen Döne Kıstı, “Bunların tohumlarını Kadirli’den bir yakınımızdan almıştım. Getirdik bahçeye ektik. Bazıları kurudu. Ancak bu iki kabak kök saldı yetişti. Kabağın birini kopardık üç kişi eve mutfağa taşıdık. Diğer kabak bahçede burada büyümeye devam ediyor. İlk başta biz de şaşırdık. Kabağın büyüklüğünü görenler de şaşırıyor. Hatta özellikle kabağı görmeye gelenler var. Gelip cep telefonu ile fotoğraf video çekiyorlar” dedi.

        İsmet Kıstı ise, "Tohumları ektik. İki tane kabak çıktı. Bir tanesini kopardık iki kişi eve zor getirdi. Kabaklardan her biri 60-70 kilo ağırlığında" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ