Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika flaş haber: İstanbul-Kıbrıs uçağında panik!

        KKTC'ye gitmek için Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 06.45'te kalkacak uçağa binen yolculardan Nigar D, taşkınlık yaparak bağırmaya başladı.Havalimanında bomba bulunduğunu, uçağı patlatacağını ve FETÖ'cü oluğunu söylemesi üzerine, uçaktaki bazı yolcular Nigar D'ye tepki gösterdi.

        Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, polis ekiplerince gözaltına alınan kadın, havalimanı polis merkezine götürüldü.Olay nedeniyle tahliye edilen uçak, yapılan aramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmaması üzerine hareket etti.

        TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ

        İşlemlerinin ardından Nigar D. Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        REKLAM

        BİR GARİP SAVUNMA: KURABİYE ETKİSİ

        İfadesinde, Kıbrıs'a oğlunu ziyarete gittiğini anlatan Nigar D., "Beni sinir sıkışması, gaz sıkışması, idrar tutamama, mide sancısı gibi rahatsızlıklarımvar. Ben normalde üzerimdeki bulunan giysileri hiç giymem. Bana havalimanının mescidinde kurabiye ikram ettiler. Havaalanı mescidinde namaz kılmak istedim. Mescitte bulunan bir kadın bana pantolonla namaz kılınmaz dedi. Mescitte bulunan kadın bana bu giysiyi giydirdi. Sonra 'uçağınız kalkıyor' anonsu olunca ben de o sırada sıkışmıştım. Üzerimdeki acayip giysileri hemen o sırada çıkaramadım. Uçağa binmeden önce kurabiye yemiştim. Bu kurabiyelerin ben de olumsuz etkileri olmuş olabilir" dedi.

        YOLCULAR BANA SATAŞINCA..."

        Akıl sağlında bir problem olmadığını kaydeden şüpheli, "Uçakta yaşadıklarımı hatırlamıyorum. Ben uçak kalkmadan önce uçağa bindiğim esnada sıkışık olduğumu hostese söyleme fırsatı vermeriler ancak ben koltuğuma gittim ve kemerimi bağlayamadım. 'Çok kötüyüm' dedim. Arkada bulunan yolcular bana sataşıca ben de 'bomba var' dedim" diye savunma yaptı.

        TUTUKLANDI

        Sorgusunun ardından "hava ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" suçunu işlediğini gösterir somut delillerin bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ