Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Kabine sonrası dolarda son durum - Döviz Haberleri

        Yeni Kabine'nin belli olmasının ardından dolar haftaya yükselişle başladı. Geçtiğimiz haftayı dolar/TL 20.93'ten tamamlamıştı.

        Dolar yeni haftanın ilk gününde ise sabah saatlerinde 21.10 lirayı aştı. Öğleden sonra ise 21.25 liranın üzerine çıkarak yeni tarihi zirvesini gördü.

        DOLAR

        $
        30,0855 0,23
        • Alış: 30,0674
        • Satış: 30,1037
        Son Güncellenme Tarihi: 13/01/2024 20:01:54

        Haftasonu gözler özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanı olarak kimin atanacağına çevrilmişti. Beklendiği gibi Mehmet Şimşek bakanlık koltuğuna oturdu.

        Bakan Şimşek dün bakanlıktaki devir teslim töreninde yaptığı ilk açıklamada "Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" ifadelerini kullandı. Şimşek şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluğun temel ilkeleri olduğunu vurguladı.

        Bakan Şimşek'in göreve başlaması ve yaptığı açıklamalar ilk anda olumlu karşılanırken Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) bu sabah 575'ten 500 seviyesinin altına geriledi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ