Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Karahan Çantay son dakika! Karahan Çantay Cenazesi Türkiye'ye getirildi - Magazin haberleri
        1

        90'lı yılların ünlü isimlerinden olan Karahan Çantay, hayatını kaybetti. Çantay'ın vefatı bir hemşirenin eski mankenin çalıştığı okulun Facebook grubunda yazdığı notla ortaya çıktı.

        Tayland'da geçirdiği motosiklet kazası sonucu vefat eden 48 yaşındaki Karahan Çantay'ın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için başkent Bangkok'taki işlemler tamamlandı. Çantay'ın cenazesi, THY'nin Bangkok- İstanbul seferini yapan TK 69 sefer sayılı uçağıyla yurda getirildi.

        2

        Saat 05.30'da İstanbul Havalimanı'na inen uçaktaki cenaze, işlemlerin tamamlanmasının ardından otopsi için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

        1995 yılında Mr. Turkey yarışması birincisi seçilen eski manken ve oyuncu Karahan Çantay'ın cenazesinin, Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi.

        3

        Karahan Çantay'ın Taylandlı arkadaşı Sira Kulsrethsiri'nin de Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

        4

        "BU AŞK HALA SÜRÜYOR"

        Eski mankeni erkek kardeşi gibi gördüğünü ifade eden Kulsrethsiri, Çantay ve Chanya Ja Junso'nun birlikte çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesabından yayınladı.

        Gönderisine duygusal bir not düşen Sira Kulsrethsiri, şu ifadeleri kullandı:

        Kadere inanır mısınız? Ben inanırım. Gurur duyduğum şey; onunla kız kardeşimin birbirlerine aşık olduğunu ve aralarından biri ölünceye kadar birlikte değerli zamanlar geçirdiğini görmek. Ve bu (aşk) hala sürüyor. Sonsuza kadar...

        5

        "VEFAT ETMEDEN ÖNCEKİ AKŞAM KONUŞTUK"

        DHA'da yer alan detaya göre; Cenazeyi teslim alan acılı kardeşi Erinç Çantay, "En son Türkiye'deyken görüşmüştük. Telefonla görüntülü olarak devamlı görüşüyoruz zaten. Vefat etmeden önceki akşam görüştük. Biz birbirimizle çok bağlıydık. Söylendiği ile hiç alakası yok. Çok yakındık ailece hepimiz. Yazılanlar için de çok üzülüyoruz" diye konuştu.

        "Sahip çıkılmadı" iddialarıyla ilgili olarak konuşan Erinç Çantay, "Yaradana havale ettik, artık bir şey demiyorum. O kadar iyi niyetli bir insandı ki şu an yaşasaydı o söylenilen çirkin şeylerin hepsini affedebilecek büyük bir yüreği vardı. Söyleyecek bir şey yok. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

        6

        TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ

        Çantay, yaklaşık 15 yıl önce Türkiye’yi terk ederek yurt dışına yerleşmişti. ODTÜ Matematik mezunu olan eski model, Tayland'da öğretmenlik yaptı.

        7

        "TUZAK KURDULAR"

        2015'te uyuşturucu satıcısı olduğu iddialarına ilişkin konuşan Karahan Çantay, "Bu olayda suçsuzdum. Bana tuzak kurdular. İki ay yattım. Bir dönem kullanıcı oldum ama dediğim gibi tuzak kurdular bana. Çünkü benim yaşım büyüdü ama aklen hiç büyümedim. Hep çocuk kaldığımdan oldu" demişti.

        8

        "Türkiye’ye geri dönmeyecek misin?" şeklindeki soruya Çantay, "Sürekli Ankara’ya gelip gittim. Yurt dışından Türkiye’ye dönüşler yaptığım da oldu. Ankara’da ailemin yanında yaşadım ve yarım kalan üniversite eğitimime devam ettim. ODTÜ’ye geri döndüm" yanıtını vermişti.

        9

        KARAHAN ÇANTAY HAKKINDA

        21 Aralık 1973 yılında Balıkesir'de doğdu. 1995 yılında Mr. Turkey birincisi olmuştur. 1996 yılında ilk kez İstanbul'da düzenlenen Mr. World erkek güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiş ve Tom Nuyens ile Gabriel Soto'nun ardından üçüncü olmuştur. Çantay bir dönem Türkiye'nin en popüler mankenleri arasındaydı.

        Çantay çok sayıda reklam filminde rol alırken, Bülent Ersoy, Sibel Can, Nükhet Duru ve Demet Akalın'ın kliplerinde de oynadı. Çantay, 90'lı yıllara damgasını vuran Açelya Akkoyun, Hande Ataizi ve Berna Laçin'in rol aldığı 'Böyle mi Olacaktı?' ve 'Sibel' dizilerinde boy gösterdi. 2000 yılında da 'Zehirli Çiçek' dizisiyle izleyici karşısına çıkmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ