Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Son dakika: DAVA SONUÇLANDI! Amber Heard Johnny Depp davası sonucu ne oldu, jüri ne dedi?
        1

        Tüm dünyanın gözü Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki 'taciz' ve 'iftira' davasına çevrildi. Yaklaşık 1 aydır devam eden davada sona gelindi. Jüri altı hafta boyunca Johnny Depp ve Amber Heard çiftinin biten evliliği hakkında kayıtları dinledi. Deep, 2018 yılında Amber Heard'un hakkında yayınladığı makalesi sebebiyle karalama davası açarak 50 milyon dolar tazminat istemişti. İşte, jüri kararı ve merak edilen tüm detaylar...

        2

        KARAR AÇIKLANDI!

        Kayıtları ve tanıkları tek tek dinleyen yedi kişilik jüri 14 saatlik düşünme arası sonrasında iki tarafın da birbirilerini karaladığına karar verdi. Karar sonucunda Amber Heard'ün Depp'e zarar tazmini olarak 5 milyon dolar cezai tazminat olarak ise 15 milyon dolar ödemesine karar verildi.

        3

        Jüri ayrıca Johnny Depp'in ise Amber Heard'e 2 milyon dolar zarar tazminatı ödemesine karar verdi. Fakat Depp Heard'e karşı cezai tazminat ödemeyecek.

        4

        "6 YIL SONRA JÜRİ BANA HAYATIMI GERİ VERDİ"

        Jüri kararı sonrasında Depp karalama iddialarının tüm hayatına ve kariyerine zarar verdiğini belirterek "6 yıl sonra jüri bana hayatımı geri verdi çok mutluyum, onur duydum" dedi.

        5

        " HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM"

        Kararın açıklanmasının ardından Amber Heard, "Bu bir gerileme. Bu karar sesini yükselten bir kadının alenen utandırılabileceği ve küçük düşürülebileceği bir zamana geri götürüyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiği fikrini ortadan kaldırıyor" ifadelerinde bulundu.

        6

        DAVA SÜRECİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

        Depp eski eşi Heard'ün kendisini 'aile içi istismarı temsil eden bir halk figürü' olarak gösterdiğini öne sürerek 50 milyon dolarlık bir dava açmıştı.

        Heard ise Depp'in suçlamalarını "aldatmaca" olarak nitelendirerek Depp'in kendisini karaladığını söylemiş ve 100 milyon dolarlık bir dava açmıştı.

        Depp, Heard'e veya herhangi bir kadına vurduğunu reddetmiş ve ilişkilerinde şiddete başvuranın Heard olduğunu söylemişti.

        Depp ve Heard, 2011'de "The Rum Diary" çekimleri sırasında tanışmış ve Şubat 2015'te evlenmişlerdi. 2017'de ise boşanmışlardı.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ