Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Karın Ağrısının Doğal ve Kesin Tedavi Yolları Nelerdir? Evde Şiddetli Karın Ağrısı Düzelir ve Nasıl Geçer?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ancak bazı kişiler şiddetli karın ağrısı için de ilk olarak doğal yöntemleri denemeyi tercih edebilir. Peki, karın ağrısı doğal ve kesin tedavi yolları: Evde şiddetli karın ağrısı nasıl geçer?

        Şiddetli karın ağrıları kişilerin beslenme düzeninden günlük hareketlerine kadar pek çok alanda sorun yaşanmasına neden olur. Şiddetli karın ağrısında kişiler vakit geçirmeden doktora başvurmalıdır. Ancak evde de şiddetli karın ağrısı için uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri bulunur. Hazırladığımız yazımızda şiddetli karın ağrısı doğal tedavi yöntemleri hakkında merak edilen ve araştırma yapılan konuları sizler için derledik.

        REKLAM

        Karın Ağrısı Doğal Tedavi Yolları

        Doğal tedavi yöntemleri, çok eski tarihlerden bu yana kullanılmaktadır ve günümüzde de kullanılmaya devam edilmektedir. Karın ağrısı için de kişiler doğal tedavi yöntemlerini sıklıkla tercih eder. Karın ağrısı için doğal tedavi yöntemleri arasında bitki çayları, bitkiler ve faydalı besinler yer alır.

        Karın Ağrısı En Hızlı Nasıl Geçer

        Karın ağrısı meydana geldiği andan itibaren iki ila üç gün arasında iyileşir. Bu iyileşme sürecini hızlandırmak için doğal yöntemler kullanılabilir. Evde uygulanabilecek doğal yöntemler karın ağrısının geçmesinde etkili olmuyorsa kişiler vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurmalıdır. Geçmeyen karın ağrısı farklı hastalıkların belirtileri olabilir. Bu yüzden doktor kontrolü aksatılmamalıdır.

        Limonlu Çay Karın Ağrısına İyi Gelir Mi?

        REKLAM

        Karın ağrısı sıkıntısı yaşayan kişilerin en çok merak ettiği ve hakkında araştırma yaptığı konuların başında limonlu çay gelir. Limonlu çay özellikle gribal hastalıkların yoğun olduğu dönemlerde bakteri ve enfeksiyonlarla mücadele eder. Bu şifalı çay karın ağrısı ve mide bulantısı için de kullanılabilir. Limonlu çayın aynı zamanda nane ile tüketilmesi karın ağrısının iyileşmesinde daha etkili olabilir. Nanenin ferahlatıcı, gaz giderici ve mide bulantısını önleyici özellikleri limonun antioksidan ve C vitamini özellikleri ile birleştiğinde karın ağrısı için evde uygulanabilecek en etkili yöntemdir.

        Karın Ağrısı İçin Evde Ne Yapılabilir?

        Karın ağrısı için evde uygulanabilecek pek çok farklı yöntem vardır. Bunların başında bitki çayları yer alır. Bitki çayları evde kolaylıklar ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen çaylardır. Karın ağrısı için zencefil çayı, tarçın çayı, nane limon çayı, rezene çayı ve tarçın çayı tüketilebilecek en faydalı çaylar arasında ilk sıradadır. Bunun yanı sıra elma püresi, muz püresi ve patates püresi de karın ağrısı için evde uygulanabilecek yöntemler arasında yer alır. Evde karın ağrısı için yapılabilecek kolay uygulamalardan biri de sirkeli ve limonlu sudur. Bu karışım ile bağırsak ve midede var olan bakteri ve enfeksiyonlar ortadan kalkabilir.

        Şiddetli Ağrısına İyi Gelen Şeyler

        Şiddetli karın ağrısı genellikle mide ve bağırsak problemlerinden kaynaklanır. Böbrek taşlarındaki sorunlar, şeker hastalığı, kadınlardaki adet sancıları, gıda zehirlenmesi ve kan hastalıkları da şiddetli karın ağrısına iyi gelir. Karın ağrısı için muz, patates ve elma gibi besinlerin pürelerinin tüketilmesi önerilir. Aynı zamanda kişiler probiyotik içeriği yüksek olan yoğurt ve kefir tüketimini de arttırmalıdır. Probiyotik bağırsak ve mide sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ