Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Yeni Malatyaspor Yeni Malatyaspor: 1 - Kasımpaşa: 2 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa 1-0 geriye düştüğü maçta deplasmanda BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 2-1 mağlup etti. Ev sahibi ekip 45+2. dakikada Donald'ın attığı golle maçta 1-0 öne geçti. Kasımpaşa, 61 ve 67. dakikalarda Mame Thiam'ın attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu. Bu sonucun ardından 5 haftadır yenilmeyen ve 13 puan elde eden Kasımpaşa, 29 puana yükseldi. 2020 yılında henüz galibiyeti bulunmayan ve 12 haftadır kazanamayan Yeni Malatyaspor ise 25 puanda kaldı.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        Maç öncesinde hazırlanan esame listesinde ilk 11'de ismi yer alan Malatyasporlu Mustafa Akbaş, ısınma hareketleri sırasında sakatlandı. Bu oyuncunun yerine Mina başlangıç kadrosuna dahil edildi.

        REKLAM

        6. dakikada Kasımpaşa, Tirpan ile önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Tirpan'ın ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören bir noktadan müsait durumda şutunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

        PENALTI İPTAL EDİLDİ

        12. dakikada Kasımpaşalı Thiam, savunmanın arkasına sarkıp sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncu, kaleci Farnolle'nin müdahalesi sonrası düşerken, hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısıyla saha kenarında pozisyonu inceleyen Meler, hem penaltı kararını hem de Farnolle'ye gösterdiği sarı kartı iptal etti.

        GOL ÖNCESİ OFSAYT VAR

        19. dakikada ev sahibi ekibin attığı gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Sağ kanattan Donald'ın yaptığı ortada, ceza sahası içinde Acquah meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Sonrasında yapılan VAR kontrolünde ofsayt tespit edilmesi nedeniyle gol geçerli sayılmadı.

        38. dakikada Kasımpaşa oyuncusu Koita mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sol kanattan Quaresman'nın ortasında topa iyi yükselen Koita, rahat bir pozisyonda topu yandan auta gönderdi.

        REKLAM

        41. dakikada gelişen Yeni Malatyaspor atağından soldan yapılan ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Umut Bulut'un zor pozisyonda kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

        MALATYA 1-0 ÖNE GEÇTİ

        45+2. dakikada ev sahibi ekip aradığı golü Donald ile buldu. Chebake'in sağ kanatta son çizgiden yaptığı ortada, Kjartansson topu kontrol edip Donald'ın önüne bıraktı. Bu oyuncu düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

        58. dakikada ceza sahası içi sol çaprazdan Bifouma'nın sert şutunda, savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

        MAME THİAM'IN GECESİ

        61. dakikada Kasımpaşa beraberliği yakaladı. Yeni Malatyasporlu Mina'nın ceza yayı önünde uzaklaştırmaya çalıştığı topu kapan Thiam, kaleci Farnolle ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun ceza alanına girer girmez şutunda, meşin yuvarlak kalecinin üstünden ağlarla buluştu: 1-1.

        67. dakikada Thiam, bir kez daha fileleri havalandırarak Kasımpaşa'yı öne geçirdi. Ceza sahası içinde oluşan karambolde sol çaprazda topla buluşan Thiam, dar açıya rağmen düzgün bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 1-2.

        82. dakikada Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Gökhan Töre'nin getirdiği topla ceza yayında buluşan Fofana'nın bekletmeden şutunda, meşin yuvarla az farkla yandan auta gitti.

        90+1. dakikada hızlı atağa çıkan ev sahibi ekibin golcü oyuncusu Umut Bulut, savunmanın arkasına sarkarak ceza sahası içerisinde kaleci Ramazan Köse'yi de çalımlayıp, şutunu çekti. Ancak Kasımpaşa savunmasında araya giren Meriah, mutlak bir gole izin vermedi.

        YENİ MALATYASPOR: 1 - KASIMPAŞA: 2

        Stat: Yeni Malatya

        Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

        BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Robin Yalçın, Chebake, Mina, Sakıb Aytaç (Dk. 88 Ndayishimiye), Gökhan Töre, Umut Bulut, Bifouma (Dk. 88 Erkan Kaş), Acquah (Dk. 76 Murat Yıldırım), Donald (Dk. 76 Ahmed Ildız), Kjartansson (Dk. 68 Fofana)

        Kasımpaşa: Ramazan Köse, Tirpan, Sarlija, Meriah, Haddadi, Hajradinovic (Dk. 72 Tarkan Serbest), Thiam (Dk. 86 Yusuf Erdoğan), Quaresma (Dk. 65 Ndongala), Aytaç Kara (Dk. 86 Pavelka), Hadergjonaj, Koita

        Goller: Dk. 45+2 Donald (BtcTurk Yeni Malatyaspor), Dk. 61 ve 67 Thiam (Kasımpaşa)

        Sarı kartlar: Dk. 39 Haddadi, Dk. 90+5 Sarlija (Kasımpaşa), 90+3 Chebake (BtcTurk Yeni Malatyaspor)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ