Kelebekler Vadisi'nde ateşli atlayış
Muğla Kelebekler Vadisi'nde 'Kelebekler Vadisi Base Jump Testleri' gerçekleşti
Erdoğan CANKUŞ / FETHİYE
Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde düzenlenen 2 günlük 'Kelebekler Vadisi Base Jump Testleri' ateşli gösterilerle sona erdi.
Toplam 5 ülkeden 15 serbest atlayış sporcusunun katıldığı 2 günlük etkinlikte 330 metre yüksekliğe kurulan platformdan atlayışlar yapıldı.
Dünya'nın en önemli serbest atlayış sporcularından Hollandalı dublör JP Kamp ağzından ateş çıkarırken Kolombiya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'ye 3.'lük kazandıran Cengiz Koçak da çıkan ateşin üzerinden kendini boşluğa bıraktı.
Fethiye'nin Faralya Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde yamaç paraşütü pilotları Erdal Akkuş, Ali Es ve serbest atlayışçı Cengiz Koçak tarafından organize edilen atlayışlara ABD, İtalya, İngiltere, Almanya ve Türkiye'den toplam 15 sporcu katıldı.
Yarışmanın kapanış atlayışılarında ise Hollanda'da pek çok filmde dublörlük yapan serbest atlayışçı JP Kam, 330 metre yükseklikte kurulan platformun ucunda ağzından ateş püskürttü.
Kam'ın hemen arkasındaki Türk sporcu Cengiz Koçak ise çıkan bu ateşin arasından kendini boşluğa bıraktı. İzleyicilerin korku dolu bakışları arasınada gösterisini yapan Koçak, havada 4 saniye boyunca uçup, paraşütünü açtı.
Sorunsuz tamamlanan atlayış izleyicilerden alkış aldı. İngiltere'den Julian Deplige ve Almanya'dan Andreas Aman ikilisi ise birlikte kendilerini boşluğa bıraktı.
"ADRENALİN KANYONU OLUR"
Cengiz Koçak, hayatını Ölüdeniz Babadağ'da atlayışlar yaparak geçirdiğini anlatarak şöyle konuştu:
Fethiye'nin Ölüdeniz'in ve Kelebekler Vadisi'nin bu spora ne kadar uygun bir yer olduğunu gösterip tanıtmak, zamanla Kelebekler Vadisi'ni aslında bir adrenalin kanyonuna çevirmek tek isteğimiz.
En önemlisi de burada Kelebekler vadisinde güçlü sponsorlarla bir dünya şampiyonası yapmak Türk turizmine ivme kazandıracaktır.