Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KİLİS DEPREM SON DURUM: Kilis'te kaç kişi öldü ve yaralandı? Kilis ölü ve yaralı sayısı kaç, kaç bina yıkıldı ve çöktü? Kilis deprem son dakika gelişmeleri
        1

        Tüm ülkemizde büyük bir acıya sebep olan Kahramanmaraş ve Gaziantep depremlerinden en çok etkilenen illerimizden biri olan Kilis'te son durum belli oldu. İşte, milyonlarca vatandaşımızın etkilendiği depremlerde Kilis'in durumu...

        2

        DEPREMDE CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTIYOR!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Kahramanmaraş merkezli depremler) Şu an itibarıyla vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444."

        3

        KİLİS'TE SON DURUM

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaptığı basın toplantısında depreme ilişkin olarak son verileri paylaştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay "Kilis'te, 22 kaybımız, 417 yaralımız var." dedi.

        DEPREMDEKİ SON DURUM

        VEFAT YARALI
        KAHRAMANMARAŞ 530 2900
        HATAY 872 2766
        OSMANİYE 293 1315
        ADIYAMAN 720 400
        DİYARBAKIR 92 770
        ŞANLIURFA 95 1791
        GAZİANTEP 481 3890
        KİLİS 22 417
        ADANA 146 2611
        MALATYA 166 3298

        *Tablodaki veriler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın 7 Şubat 2023 Salı günü sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göredir.

        4

        KAHRAMANMARAŞ'TA YENİ DEPREM

        AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:24'te Gaziantep Elbistan merkezli depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıklandı.

        TÜRKİYE GÜNE İKİ BÜYÜK DEPREM İLE UYANDI

        Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Gazaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman'da çok sayıda deprem meydana geldi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 7,7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

        Deprem sonrası Kahramanmaraş'ta bir bölgede büyük bir yangın çıktı.

        5

        DEPREM BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

        Her iki depremde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçe sarsıldı. Bazı il ve ilçelerde yıkılan binaların olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilerle görüşmelerinde depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

        6

        YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA EĞİTİM ÖĞRETİME ARA VERİLDİ

        Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerindeki yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildi.

        YÖK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu bölgede yaşayan ve diğer illerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere 6-17 Şubat 2023 tarihleri arasındaki sınav ve devam konularında gerekli kolaylıklar sağlanacaktır.

        Söz konusu illerdeki üniversitelerin tıp fakültelerinin 6. sınıfları ile diş hekimliği fakültelerinin 5. sınıfları bu karar kapsamı dışındadır.

        Bölge ve civar illerdeki üniversite hastanelerimizin acil ve yoğun bakım birimleri vatandaşlarımızın hizmetine açık olup, kapasitelerinin artırılmasıyla ilgili gerekli tedbirler alınmıştır.

        Bu illerdeki yükseköğretim kurumlarımızın bulunduğu kampüslerde hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından eğitim öğretime başlanması konusunda ayrıca açıklama yapılacaktır.

        Ayrıca depremden etkilenen illerimizde evleri hasar gören vatandaşlarımızın AFAD koordinasyonunda üniversite imkânlarından yararlanmaları sağlanacaktır."

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ