Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Kurtlar Vadisi'nin İplikçi Nedim'i İsmail İncekara hayatını kaybetti! Ünlü oyuncu İsmail İncekara kimdir, kaç yaşındaydı ve neden öldü?
        1

        "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu", "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" ve "Kurtlar Vadisi" gibi yapımlarla tanınan usta oyuncu İsmail İncekara'dan acı haber geldi. 72 yaşındaki İncekara, kalp ve böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

        2

        "İÇİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ!"

        Acı haberi Zafer Algöz, sosyal medya hesabından duyurdu. Algöz, "Kıymetli ağabeyim İsmail İncekara, vefat etmiş. Güne böyle bir haberle başlamak içimize ateş düşürdü. Başımız sağ olsun dostlar" mesajını yayınladı.

        3

        Algöz ayrıca, "İsmail, gece saat bir sularında vefat etmiş. Bana sabah oğlu haber verdi. Çok üzgünüm. İsmail ile çok güzel anılarımız var, turnelerimiz onun varlığıyla öylesine güzel geçerdi ki…. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok iyi bir insan, çevresine neşe veren, herkesin hayatına renk katan arkadaşımdı. Allah, rahmet eylesin, mekânı cennet olsun." dedi.

        4

        VEDA YARIN

        Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamada, usta oyuncu için yarın saat 11.00'de Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tören düzenleneceği duyuruldu. İncekara, öğle namazına müteakip Kanlıca İskender Paşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek.

        5

        Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, İsmail İncekara'nın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kurt, “Türk Tiyatrosunun değerli ismi emekli sanatçımızın vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Sanatçımıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

        İSMAİL İNCEKARA HAKKINDA

        İsmail İncekara, 1950 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Çocukluğu Sakarya ve Kanlıca'da geçti. Kabataş Lisesi'nde yatılı olarak okudu. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nde başladığı yüksek öğrenimini Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünde tamamladı.

        6

        İncekara, ardından Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçı kadrosunda görev yapmaya başladı. İstanbul Devlet Tiyatrosu kurulduktan sonra İstanbul'a tayin oldu.

        "YILIN EN BAŞARILI ERKEK OYUNCUSU" ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

        2000-2001 sezonunda yardımcı rolde "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" dalında "Afife Tiyatro Ödülü"nü kazandı. Tiyatroda aktörlüğünün yanı sıra sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yaptı.

        "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar", "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" adlı sinema filmleri, "Kurtlar Vadisi", "Deli Yürek", "Hayat Bağları" adlı diziler ise yer aldığı çalışmalardan bazılarıdır.

        7

        ‘Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu’ 1991

        8

        'Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı 'Tuncay Kantarcı' karakteriyle hafızalarda yer edinen Osman Wöber de 25 Haziran'da kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmişti.

        9

        'Kurtlar Vadisi'nde rol alan ancak geçtiğimiz yıllarda hayatlarını kaybeden diğer isimler...

        NİHAT NİKEREL (SEYFO DAYI)

        Dizide 'Seyfo Dayı' karakterini canlandıran Nihat Nikerel, 26 Eylül 2009 tarihinde Beşiktaş'taki evinde oğlu tarafından ölü bulundu. Yapılan incelemede, uykusunda kalp krizi geçirerek öldüğü anlaşıldı. 28 Eylül 2009 tarihinde Levent Camii'nde tören düzenlendi. Öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

        10

        İSTEMİ BETİL (LAZ ZİYA)

        Yapımda 'Laz Ziya' rolüne hayat veren İstemi Betil ise 11 Kasım 2011'de aramızdan ayrıldı. 67 yaşında hayata veda eden Betil de kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

        11

        HALDUN BOYSAN (TOMBALACI MEHMET)

        'Kurtlar Vadisi'nde 'Tombalacı' karakterini canlandıran ünlü oyuncu Haldun Boysan, 2020'de yaşamını yitirdi. Boysan, dizi çekimleri için bulunduğu Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

        12

        BAYKAL SARAN (HÜSREV AĞA)

        'Kurtlar Vadisi'nde 'Hüsrev Ağa'yı canlandıran Baykal Saran, 28 Temmuz 2006'da kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Cenazesi Ankara'ya götürülerek Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

        13

        TARIK ÜNLÜOĞLU (TESTERE NECMİ)

        Tarık Ünlüoğlu da dizide rol alan isimlerdendi. Unutulmaz karakterlerden biri olan 'Testere Necmi'ye hayat veren Ünlüoğlu, 1 Ekim 2019'da, akciğer kanserine yenilerek 68 yaşında aramızdan ayrıldı. 3 Ekim'de Levent Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

        14

        SÖNMEZ ATASOY (HALO DAYI/HALİL İBRAHİM KAPAR)

        Dizinin bir diğer unutulmaz oyuncusu Sönmez Atasoy da kalp krizine yenildi. 'Halil İbrahim Kapar' karakterine hayat veren sanatçı, 11 Aralık 2011'de Isparta'daki dizi çekimleri sırasında kalp krizi geçirdi. Bir süre hastanede tedavi gören Atasoy, 15 Aralık 2011'de hayata veda etti.

        15

        NEDİM DOĞAN (ŞEHMUZ)

        'Hüsrev Ağa'nın kahyası 'Şehmuz' rolünü canlandıran Nedim Doğan’ı da 2010 yılında kanserden kaybettik.

        16

        DEVRİM PARSCAN (ORHAN)

        2020 yılında aramızdan ayrılan isimlerden birisi de Devrim Parscan. Hem dublaj hem de oyunculuk alanında birçok başarılı işe imza atan sanatçı, "Ben Ziya Abi’ye ne diyeceğim?" repliğiyle akıllara kazınmıştı.

        Haberi Hazırlayan: Aytekin Teker

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ